Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Γιατί ο πατρινός δικηγόρος Θάνος Αμπατζής καρφώνει έμμεσα τον Μητσοτάκη για…ντρίμπλα στους πλειστηριασμούς

Ο πατρινός δικηγόρος Θάνος Αμπατζής σχολίασε με δηκτικό τρόπο την απόφαση-σοκ της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου να ανάψει πράσινο φως στα funds να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δανειοληπτών χωρίς πρότερη διαπραγμάτευση.

«Ο Άρειος Πάγος μέσα σε οκτώ μέρες από την συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο του εξέδωσε την γνωστή φιλοτραπεζικη και αντιλαϊκή απόφαση του. Πότε προλαβαν οι δικαστές να ενημερωθουν για το περιεχομενο των πολυσελιδων υπομνηματατων,ολων αυτων που παρασταθηκαν στην δίκη, είναι αξιοπερίεργο.

Και τουτο γιατί υπάρχουν υποθέσεις ζωής και θανάτου πολιτων, για τις οποίες το ανώτατο δικαστήριο δεν δείχνει την πρέπουσα και ανάλογη ευαισθησία.

Οταν όμως οι τράπεζες ενδιαφέρονται για τις υποθέσεις τους, οι κ. κ αρεοπαγιτες δυστυχως στοιχιζονται.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν είμαι ευτυχής με τον τρόπο που λειτουργεί και σκέφτεται η δικαιοσυνη στα υψηλά της πατωματα και όχι μόνο. Την ίδια αποψη έχει σίγουρα και η πλειψηφια του λαου μας. Τώρα, ποια είναι πολιτικη εκτιμηση για την απόφαση;

Οι τράπεζες είναι δυνατές και επιβάλλουν συνήθως την θέση τους στους Θεσμούς.

Όμως, πλησιαζουν εκλογές και μια τέτοια απόφαση που θίγει χιλιάδες δανειολήπτες δεν ευνοει την κυβερνητική παραταξη. Πώς επέτρεψε επομένως η κυβέρνηση να βγει αυτή η αποφαση πριν τις εκλογές; Επικρατησε η ισχυρή θέση των τραπεζων; Δεν νομίζω.

Η πιθανή εξήγηση μπορει να είναι ότι, αφου εκφράσουν οι πολιτες την δυσαρέσκεια τους, θα έλθει ο Μωυσής και θα αναστείλει για κάποιο διάστημα τους πλειστηριασμους.

Τόσο, όσο χρειάζεται για να παραπειστουν οι ψηφοφόροι και αν κερδίσει Ν. Δ, να επανέλθουν οι διαδικασίες απώλειας της στέγης χιλιάδων οφειλετών των τραπεζών.

Γνωστά τα κόλπα τουτης της κυβέρνησης. Ας μην παρασυρθουμε λοιπόν από την πιθανη μελλοντική εξαγγελία αναβολής των πλειστηριασμων. Αυτή η πολιτικη θέση δεν ταιριάζει με την πολιτικη και την ιδεολογία της σημερινής κυβέρνησης.

Παρόμοια Άρθρα

Η γιορτή των δημοσιογράφων στην Πάτρα – Φωτος

Δημητρίου

Tα νέα πρόσωπα που ρίχνει στη μάχη η παράταξη Βασίλη Αϊβαλή

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ: 1-1 ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ

Παναγιώτης Ρηγόπουλος