Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κοντά (και) στην Υγεία η Διονυσία Αυγερινοπούλου!

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Αυγερινοπούλου επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους για την εξασφάλιση πρόσθετων κονδυλίων για τεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα είδη για τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας, σε συνέχεια της κυβερνητικής επιλογής που έχει ήδη ληφθεί από το τέλος του 2022 για την κτιριακή αναβάθμισή τους.
Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, έχουν δεσμευτεί κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την αναβάθμιση πέντε Κέντρων Υγείας του Νομού, ήτοι:
🔷το Κ.Υ. Ανδρίτσαινας,
🔷το Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας,
🔷το Κ.Υ. Βάρδας,
🔷το Κ.Υ. Κρεστένων και
🔷το Κ.Υ. Σιμόπουλου, όπου το καθένα θα ενισχυθεί με 1.500.000,00€.
Παράλληλα, με το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζεται η προσπάθεια για την περαιτέρω στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων του Νομού με πρόσθετο
🔷ιατρικό,
🔷νοσηλευτικό,
🔷παραϊατρικό και
🔷διοικητικό προσωπικό.
«Επικοινώνησα επίσης με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου Νίκο, στον οποίο και έθεσα την ανάγκη παροχής πρόσθετων ασθενοφόρων στην Ηλεία για την άμεση διακομιδή ασθενών. Ήδη, άλλωστε, έχω πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Κέντρα Υγείας του Νομού Ηλείας, όπως της Ανδρίτσαινας και του Σιμόπουλου, καταγράφοντας τις σχετικές πρόσθετες ανάγκες τους, με γνώμονα την πρόσβαση των κατοίκων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας», πρόσθεσε η αεικίνητη βουλευτίνα.

Παρόμοια Άρθρα

Ο Χρυσοχοϊδης πάει Βραχνέικα, Κάτω Αχαγιά, Αίγιο και Πάτρα!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πένθος σε όλη την Πάτρα: Το Χριστινάκι έφυγε από τη ζωή και δώρισε ζωή σε άλλους

Ηλεκτροσόκ για τον κόσμο: Ποια προϊόντα αυξάνονται στο σούπερ μάρκετ Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Χρήστος Βεργαναλάκης