Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Κατεβαίνουν στην Αμφιλοχία την Πέμπτη Μητσοτάκης, Καραμανλής, Καραγιάννης;

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία. Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή στα εργοτάξια του άξονα, καθορίστηκε η παράδοση του τμήματος εντός του Ιουλίου.

Ισως η παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη 21 Ιουλίου. Την παράδοση του τμήματος ενδέχεται να κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που θα συνοδεύεται από τον υπουργό ΥΠΟΜΕ, Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, που ανέλαβε την ολοκλήρωση του άξονα Άκτιο-Αμβρακία θα παραδώσει εντός χρονοδιαγράμματος τα 17 χιλιόμετρα της Παράκαμψης Αμφιλοχίας.  Να θυμίσουμε πως το έργο έχει αρχικό κόστος 150 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε και η προαίρεση για το μικρό τμήμα των 400 μέτρων που ενώνει την Ιόνια Οδό με το Άκτιο-Αμβρακία, έργο που επίσης έχει ολοκληρωθεί. Το κόστος της είναι 6,35 εκατ. ευρώ.

Η παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας αποτελεί το πιο κρίσιμο τμήμα του άξονα καθώς περνά από δύσβατα ορεινά σημεία.

Με την λειτουργία του νέου τμήματος επιτυγχάνονται δύο πράγματα. Από τη μια η απόσταση Αμβρακία-Άκτιο θα μειωθεί κατά περίπου 20 λεπτά και παράλληλα θα αποσυμφορηθεί η πόλη της Αμφιλοχίας.

Οι οδηγοί θα κερδίζουν περίπου 15 χιλιόμετρα οδήγησης σε σχέση με την υφιστάμενη διαδρομή Αμβρακία-Αμφιλοχία-Δρυμός.

Η περιοχή το καλοκαίρι γίνεται οδικός κόμβος από την Ιόνια Οδό προς τις ακτές του Ιονίου, τη Βόνιτσα, την Πρέβεζα, το Άκτιο και τη Λευκάδα με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις και να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Παρόμοια Άρθρα

90χρονος ανώμαλος γέρος «την έπεσε» σε 16χρονη στην Αμαλιάδα

Χρήστος Βεργαναλάκης

«Θετικό πρόσημο, αλλά και λάθη και ατέλειες»

Δημητρίου

ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Παναγιώτης Ρηγόπουλος