Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Καταπέλτης ο Καρπέτας: Για τον κύριο Φαρμάκη ο Τουρισμός ήταν άλλη μια ευκαιρία να «μοιράσει» χρήμα. Όπως στα πανηγύρια…

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η παράταξη του Κώστα Καρπέτα κατά της περιφερειακής αρχής Φαρμάκη, κατηγορώντας τον νυν περιφερειάρχη για κατασπατάληση χρήματος!!!

Η ανακοίνωση του κ. Καρπέτα:

«Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Φαρμάκης ανακοινώνει πρόγραμμα προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ (!) για την Τουριστική προβολή της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίζει πρόγραμμα 9 (4+5) εκατ. ευρώ (!!) για τον ίδιο ακριβώς σκοπό!

Βρήκαν ένα πρόγραμμα από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ. Το ανέβασαν στα 4 εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα προχωρούσαν σε απευθείας αναθέσεις για δράσεις τις οποίες περιγράφονταν, είτε σε αυτό το πρόγραμμα, είτε σε αυτό που μόλις ανακοίνωσαν, το οποίο “στόλισαν” με ωραία λόγια όπως ότι το σχέδιο αφορά “στοχευμένα εργαλεία marketing τα οποία θα συνδράμουν στην ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας, μέσω της ανάδειξης του Πολιτισμού και του Βιώσιμου Τουρισμού”.

Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα αυτής της γαλαντόμου χρηματοδότησης;
Το 2022, όπου υπάρχουν πλήρη στοιχεία, η μείωση των επισκέψεων ήταν 29% και των διανυκτερεύσεων 34% σε σχέση με το 2019. Διπλάσια μείωση επισκέψεων και πενταπλάσια σε διανυκτερεύσεις από αυτές σε εθνικό επίπεδο.

Και στις εισπράξεις; 14% μείωση, 7 φορές μεγαλύτερη από αυτή σε εθνικό επίπεδο.

Η περιφερειακή αρχή Φαρμάκη απέτυχε παταγωδώς στον Τουρισμό. Αντί να εφαρμόσει ένα συνεκτικό σχέδιο, προχώρησε σε αποσπασματικές αναθέσεις τις οποίες τώρα θέλει να ξαναχρηματοδοτήσει συνεχίζοντας μια χρεωκοπημένη πολιτική.

Για εμάς ο Τουρισμός, αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής μας για την Περιφέρεια μας. Αλλά θέλει όραμα και στρατηγική και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

Χρειάζεται τη λειτουργία μιας Δομής Ενιαίου Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Τουρισμού. Με διαφάνεια, παρακολούθηση υλοποίησης στόχων και βελτιστοποίησης των ασκούμενων πολιτικών.

Για τον κύριο Φαρμάκη ο Τουρισμός ήταν άλλη μια ευκαιρία να «μοιράσει» χρήμα. Όπως στα πανηγύρια.

Παρόμοια Άρθρα

Σε αποσύνθεση η Ελλάδα: Καίγονται εργοστάσια και αποθήκες στον Ασπρόπυργο

Χρήστος Βεργαναλάκης

«Μπράβος»-μπουμπούκι εμβόλισε στο κέντρο της Πάτρας μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ και τραυμάτισε αστυνομικό

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο τότε υπουργός Καμμένος και ο τώρα απλός πολίτης Καμμένος σε νησί (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χρήστος Βεργαναλάκης