Patra News
Slider Οικονομία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

«Καταιγίδα» πλειστηριασμών φοβούνται οι δικηγόροι στην Αχαϊα

Στις 26 Ιανουαρίου εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο, η υπόθεση στην οποία θα κριθεί αν οι εταιρείες διαχείρισης, ως εντολοδόχοι των funds που αγόρασαν τα «κόκκινα» δάνεια, μπορούν να προβούν σε δικαστικές ενέργειες κατά των δανειοληπτών, δηλαδή πλειστηριασμούς.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των οφειλετών στηρίζονται αυτή τη στιγμή σε μία απόφαση τμήματος του Αρείου Πάγου που απαγορεύει στις εταιρίες διαχείρισης να λειτουργούν για λογαριασμό των funds που έχουν αγοράσει δάνεια ή τιτλοποιήσεις

.Αίγιο

Ο Αθ. Ζούπας συμμετέχει στην Συντονιστική της Ολομέλειας της χώρας

Οπως ανέφερε στην «Π» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Αθανάσιος Ζούπας, ο οποίος συμμετέχει στην Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφασίστηκε τα θεσμικά όργανα του σώματος, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, να ασκήσουν παρέμβαση ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, κατά τη δικάσιμο, που θα κρίνει το ζήτημα της νομιμοποίησης των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό να προβεί στις αναγκαίες δικονομικές ενέργειες.

Οι αναφορές που έγιναν πριν από λίγο καιρό, από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα αυτό, ερμηνεύθηκαν από νομικούς κύκλους, ως έμμεση παρέμβαση προς τον Αρειο Πάγο.

Ο δικηγόρος Αθανάσιος Διαμαντόπουλος μίλη ε στον Peloponnisos FM 104,1 και στην εκπομπή «Πρωινός Τύπος», όπου κατήγγειλε ότι δίνεται κατευθυντήρια γραμμή για έκδοση ευνοϊκής για τις εταιρείες διαχείρισης και τα funds απόφασης, προς τα μέλη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα, τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος: «Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η λαίλαπα των πλειστηριασμών θα επιπέσει κατά καταιγιστικό τρόπο επί της κατοικίας και της όποιας περιουσίας των ευάλωτων νοικοκυριών και μικροεπιχειρήσεων, με δεδομένο ότι, εξαιτίας της λίαν εξευτελιστικής εκτίμησης της αξίας των ακινήτων, παρά τον   πλειστηριασμό, θα εξακολουθεί να υπάρχει οφειλή εσαεί! Προστασία, δυστυχώς, για ανακοπή αυτής της λαίλαπας δεν υπάρχει. Φρόντισε το τρίτο μνημόνιο ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των τραπεζών, των funds κ.λπ. να τροποποιηθεί ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, να καταργηθεί η αναστολή εκτελέσεως επί προσβολής (ανακοπής) κατά του επισπευδομένου πλειστηριασμού. Και σαν να μην έφθανε αυτό, νομοθετήθηκε ότι η τιμή πρώτης προσφοράς για τους πλειστηριασμούς θα βασίζεται στην αγοραία αξία των ακινήτων, όπως αυτή θα εκτιμάται από κάποια πιστοποιημένα άτομα (μηχανικούς, λογιστές, οικονομολόγους κ.λπ.)».

ηΑίγιο

Γ. Μπέσκος – Αλ. Μανωλόπουλος

Ποινική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να διερευνηθεί πως προδικάζουν τα στελέχη της απόφαση του Αρείου Πάγου σε βάρος των δανειοληπτών, ζητά με αναφορά του ο πρόεδρος Γιώργος Μπέσκος και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Αλέξανδρος Μανωλόπουλος, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Με την αναφορά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου καταγγέλλει το γεγονός ότι σε επίσημη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος εκφράζεται η βεβαιότητα ότι ο Αρειος Πάγος θα ανατρέψει δική του απόφαση και θα δώσει τη δυνατότητα στους διαχειριστές δανείων να προβαίνουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των ακινήτων των δανειοληπτών.

Το γεγονός ότι προκαταβάλλεται μία δικαστική απόφαση προσβάλλει το κύρος και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η οποία, σημειωτέον ήδη έχει δρομολογήσει την επανεξέταση του θέματος, παρά τη σαφή και αναλυτική απόφαση τμήματός του που έθεσε εμπόδια για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς από τις εταιρείες διαχείρισης δανείων.

Πηγή: pelop.gr

Παρόμοια Άρθρα

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρετούν τον Ντένι Δεσποτόπουλο

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αλαλούμ στη ΝΔ με τον υποψήφιο δήμαρχο Πάτρας! Τα τρία πρόσωπα που παίζουν για το χρίσμα

Χρήστος Βεργαναλάκης

Τουρισμός για Όλους: Ανοίγουν οι αιτήσεις νέων δικαιούχων

Nikoleta