Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ!

Η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε σήμερα προς τον υπουργό Υγείας  κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα:  «Τετραπληγικός ασθενής αντιμέτωπος με άρνηση νοσηλείας στην Κλινική Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών».

Ένας τετραπληγικός ασθενής, ο οποίος νοσηλεύεται στη Νευρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ευαγγελισμός”, έλαβε αρνητική απάντηση για την εισαγωγή του στην Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Η περίπτωση του ασθενούς εγείρει σοβαρά ζητήματα σχετικά με την πρόσβαση σε εξειδικευμένη αποκατάσταση για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (ΠΟΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων) και η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) έστειλαν επείγουσες επιστολές στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για την επίλυση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες, ο ασθενής χρειάζεται άμεσα ένα ολοκληρωμένο και εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, υδροθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη. Η άρνηση της Κλινικής Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών να τον δεχτεί τον αναγκάζει να στραφεί σε ιδιωτικά κέντρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το υψηλό κόστος της νοσηλείας.

Η υποστελέχωση της Κλινικής Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών φέρεται να είναι η αιτία της άρνησης νοσηλείας ασθενών. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις από διάφορους φορείς, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έχει λάβει καμία ουσιαστική δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ως αποτέλεσμα, ασθενείς που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για ιδιωτική φροντίδα, μένουν αβοήθητοι και αναγκάζονται να παραμένουν σε νοσοκομεία χωρίς να λαμβάνουν την απαραίτητη αποκατάσταση.

Η περίπτωση του τετραπληγικού ασθενούς φέρνει στο προσκήνιο την άθλια κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την πρόσβαση σε εξειδικευμένη αποκατάσταση για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Απαιτείται άμεση δράση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης στην Κλινική Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και την ενίσχυση των δημόσιων δομών αποκατάστασης για την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς φροντίδας και της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.

 

Παρόμοια Άρθρα

Καταπέλτης ο Καρπέτας: Για τον κύριο Φαρμάκη ο Τουρισμός ήταν άλλη μια ευκαιρία να «μοιράσει» χρήμα. Όπως στα πανηγύρια…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κουνήθηκε η μισή Ελλάδα μετά τα μεσάνυχτα και πιο πολύ Πελοπόννησος-Στερεά

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Βασίλη Καρρά

Καρβουνιάρης