Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κατάθεση βόμβα για τη Τζωρτζίνα: Την σκότωσε η πολύ μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που της έδωσαν!!!

Την εκτίμηση ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας προήλθε από μία τεράστια ποσότητα κεταμίνης που της χορηγήθηκε πριν υποστεί την μοιραία ανακοπή, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, ιατρός χημικός και επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Νικόλαος Ράικος που διενήργησε τις τοξικολογικές εξετάσεις σε δείγματα αίματος, ούρων και οργάνων του παιδιού.

Ο καθηγητής κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου πως το παιδί μερικά λεπτά πριν υποστεί την ανακοπή δέχθηκε εφάπαξ μία πολύ μεγάλη ποσότητα κεταμίνης και απέρριψε κάθε πιθανότητα η ουσία να χορηγήθηκε στο παιδί από λάθος των γιατρών, όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση.

Τόνισε επίσης πως η κεταμίνη χορηγήθηκε όσο η Τζωρτζίνα ήταν εν ζωή καθώς η ουσία πρόλαβε να μεταβολιστεί πριν το παιδί υποστεί την ανακοπή.

«Δεν είναι τυχαίοι γιατροί οι εντατικολόγοι, δεν είχαν καμία ένδειξη να δώσουν κεταμίνη, μιλάμε για ανθρώπους έμπειρους που δίνουν μάχες καθημερινά» ανέφερε ο κ. Ράικος ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε: «Το παιδί είναι λίγο πριν το θάνατο και εκεί του δίνουν ρουκουρόνιο για μυοχάλαση.

Ποτέ δεν θα δώσουν κατασταλτικό, όπως η κεταμίνη. Αν δεν επανέλθει η αναπνοή και η καρδιακή λειτουργία μιλάμε για σωματικό θάνατο».

Καταθέτοντας τον τρόπο, τη μεθοδολογία και την πορεία των ερευνών που έγιναν, ο καθηγητής ανέλυσε στο δικαστήριο τα ευρήματα και τις επιστημονικές εξηγήσεις που έδωσαν για την περίπτωση της Τζωρτζίνας:

«Όταν έχουμε ένα ταχύτατο θάνατο επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακατανομή σε όλο το σώμα, το αίμα της καρδιάς ανταποκρίνεται καλύτερα στη φαρμακολογική κατάσταση.

Εξετάσαμε το αίμα της καρδιάς. Εμείς στο εργαστήριο δεν γνωρίζαμε τίποτα. Ταυτοποιήθηκαν πολλά φάρμακα που χορηγούνται στην ιατρική θεραπεία. Ζήτησα το φύλλο νοσηλείας του παιδιού. Πραγματικά στην κεταμίνη ήταν πολύ μεγάλες η κορυφές» είπε.

 

Παρόμοια Άρθρα

Black Friday: 10 συμβουλές για να μην την πατήσετε

Nikoleta

Θλίψη για τον χαμό του Κανέλλου Γεωργιτσόπουλου

Δημητρίου

Επίθεση Κατσιφάρα και για Αιτωλοακαρνανία: Οι χαμένες ευκαιρίες έχουν ονοματεπώνυμο Νεκτάριος Φαρμάκης!

Χρήστος Βεργαναλάκης