Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Καραθανασόπουλος για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ: Ολοι παίζουν το ίδιο παιχνίδι

Ο βουλευτής Αχαϊας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανόπουλος έριξε μπηχτές προς όλα τα μεγάλα κόμματα.

«Το ΚΚΕ χωρίς να έχει αυταπάτες για τα αποτελέσματα των εξεταστικών επιτροπών, θα συμβάλλει όσο μπορεί ώστε να αναδειχθούν τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα αλλά κυρίως το σκοτεινό νομοθετικό πλαίσιο και ο πολυπλόκαμος μηχανισμός παρακολουθήσεων που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις έως σήμερα σε συνεργασία με την ΕΕ».

Αυτό επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου στο ραδιόφωνο του «Σκάι» σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

»Το ΚΚΕ ζητούσε από την πρώτη στιγμή η Επιτροπή να μη λειτουργήσει με επιλεκτική ευαισθησία αλλά να διερευνήσει όλες τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και τα πραγματικά γεγονότα που έχουν καταγραφεί, όπως τις παρακολουθήσεις του κ. Ανδρουλάκη, τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων αλλά και τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Ειδικότερα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ από το 2016, σημείωσε πως η δικαστική έρευνα συνεχίζεται μετά από την παρέμβαση του Κόμματος που εμπόδισε την προσπάθεια να αρχειοθετηθεί η υπόθεση, να μην εξεταστεί σε βάθος και να κουκουλωθεί.

Προκύπτουν σημαντικά κρίσιμα στοιχεία, πρόσθεσε, αναφέροντας πως η κρατική ασφάλεια στις υποκλοπές του 2017, είχε διαπιστώσει ένα πλήθος διαφορετικών διεθνών αριθμών με τεχνική παραποίησης της προέλευσης των τηλεφωνημάτων που καθιστούσαν σχεδόν αδύνατο τον εντοπισμό των τηλεφώνων.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε και τις ευθύνες τόσο της ΝΔ όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που με μεγάλη ευκολία παίζουν το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού από την ουσιαστική συζήτηση, που θα αφήνει στο απυρόβλητο την πραγματική αιτία του προβλήματος που είναι το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο.

Οσον αφορά τη λίστα των μαρτύρων, υπογράμμισε πως πρέπει να εξεταστούν όλοι όσοι εμπλέκονται στις υποθέσεις, και μπορούν να συμβάλλουν στην υπόθεση, όπως μέλη της ΑΑΔΕ, νυν και πρώην διοίκηση της ΕΥΠ, πολιτικά πρόσωπα που είχαν την ευθύνη των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και όχι μόνο και φυσικά τα θύματα των παρακολουθήσεων κ.α.

 

Παρόμοια Άρθρα

Οι δήμαρχοι Πύργου, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως πιέζουν ασφυκτικά για το Πύργος-Τσακώνα

Τα Αραχωβίτικα είπαν το δικό τους ΟΧΙ!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αηδία και αίσχος: πετάνε χρησιμοποιημένα προφυλακτικά στην πόρτα Νηπιαγωγείου στον Πύργο

Χρήστος Βεργαναλάκης