Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Και ο Περιφερειάρχης ψηφίζει όχι στις ανεμογεννήτριες στο Πλατάνι!

Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης έκανε σαφές πως θα εισηγηθεί να γνωμοδοτήσει αρνητικά η Περιφέρεια στο θέμα πιθανής εγκατάστασης ανεμογεννητριών κοντά στο Πλατάν

Οι κάτοικοι της περιοχής, με τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής, έχουν ξεσηκωθεί, εκφράζοντας την αντίθεσή τους και δεν πείθονται από τα γραφόμενα για μη διατάραξη της τοπικής ζωής από τις εργασίες και τη λειτουργία των ανεμογεννητριών.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την περιοχή, αφού οι δύο πυλώνες που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα στο οικοσύστημα.

Βέβαια, στη μελέτη περιγράφεται με σαφήνεια πως οι ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν σε απόσταση 1.200 μέτρων από τους οικισμούς (Πλατάνι, Αγιο Βασίλειο) και σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων χιλιομέτρων από Ρίο, Αραχωβίτικα, Δρέπανο και άλλού.

Η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Πατρέων γνωμοδότησε αρνητικά στο ενδεχόμενο κατασκευής νέου Αιολικού Σταθμού στο Πλατάνι.

Χθες το μεσημέρι, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής (Π. Μελάς, Ν. Ασπράγκαθος, Β. Κατσακούλης) και πρόεδροι κοινοτήτων και συλλόγων είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για να του εκθέσουν τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής αλλά και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων που δεν θέλουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

 

Παρόμοια Άρθρα

Λες κι έβρεχε δυο μέρες ήταν στον Αη Βασίλη…

Κι άλλες προσφυγές κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή

Δημητρίου

Τα…κακά παιδιά του Δήμου Πατρέων ετοιμάζουν και το πανέμορφο νέο Δημαρχείο!