Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Θάνατος Νεμουτιάνου: Τον είδαν δύο νοσηλεύτριες στον «Αγ. Ανδρέα» αλλά δεν έκριναν σκόπιμο να τον δει άμεσα και γιατρός…

Στο κάδρο όσων ευθύνονται για την εγκληματική αμέλεια στην αξιολόγηση του περιστατικού του Θόδωρου Νεμουτιάνου έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία στον «Αγιο Ανδρέα» και υποδέχθηκαν τον ασθενή αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

Η γνωστοποίηση από το υπουργείο Υγείας για τη διαθεσιμότητα τουλάχιστον 70 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που βρίσκονταν σε εσωτερική εφημερία, δηλαδή στις κλινικές του “Αγιος Ανδρέας” την ώρα που ο 49χρονος αναζητούσε βοήθεια στο ισόγειο του νοσοκομείου, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προσδίδει ακόμη πιο τραγική διάσταση στην απεύθυνση του ασθενή.

Οι νοσηλεύτριες που βρίσκονταν στα ΤΕΠ εκείνο το βράδυ και ενημερώθηκαν από την υπηρεσία security ότι υπάρχει ασθενής με επείγον πρόβλημα, είδαν τον 49χρονο και άκουσαν την περιγραφή του πόνου στην πλάτη όπως και την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα σε ιδιώτη γιατρό για το ίδιο θέμα. Δεν έκριναν ωστόσο ότι χρήζει περαιτέρω ιατρικής διερεύνησης και εξέτασης, οπότε δεν επικοινώνησαν με τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Υιοθέτησαν την εκτίμηση του ασθενή ότι ίσως πρόκειται για ψύξη και του σύστησαν να επισκεφθεί το εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου. Εκείνος επικοινώνησε με τον αδελφό του και η συνέχεια ήταν δραματική.

 

Παρόμοια Άρθρα

Χαμός στο κέντρο της Πάτρας – Βροχή οι ευχές!

Δημητρίου

Περιστατικό λέπρας στο ΠΓΝΠ του Ρίου!

Δημητρίου

Σμήνος μελισσών έστειλαν 12χρονο στο Νοσοκομείο

Χρήστος Βεργαναλάκης