Patra News
LifeStyle Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Η πατρινιά Ασημίνα Σταμίρη μιλάει για τις Αγριες Μέλισσες και την εκτόξευση της τηλεόρασης

Γέννημα-θρέμμα πατρινιά η Ασημίνα των Αγριων Μελισσών, η Έλλη Τρίγγου, μίλησε στο Κόκκινο για την κρίση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον χώρο του θεάτρου τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας, αλλά και το ελληνικό #metoo.

«Δεν είχα σχέση με την τηλεόραση. Όχι από σνομπισμό, αλλά γιατί δεν έβρισκα πολλούς λόγους να αφιερώσω το χρόνο μου σε αυτό. Η ενίσχυση της ελληνικής τηλεοπτικής μυθοπλασίας βοήθησε στο να δει ο κόσμος ανθρώπους που θα τους ήξερε μόνο αν παρακολουθούσε θέατρο και όλοι γνωρίζουμε πως το κοινό του θεάτρου είναι αναπόφευκτα μικρότερο από αυτό της τηλεόρασης.

Δόθηκε η ευκαιρία να δούμε νέους ανθρώπους που κάνουν σπουδαία δουλειά. ΓΡΙςΕ Χαίρομαι πολύ για αυτό και για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συνάδελφοι δουλεύουν και αμείβονται», τόνισε.

«Οι Άγριες Μέλισσες, ειδικά φέτος, θίγουν θέματα που δεν έχουμε ακουμπήσει ιδιαίτερα ως κοινωνία. Τουλάχιστον όχι στο πλαίσιο της τηλεοπτικής μυθοπλασίας, σε μία καθημερινή σειρά, που μπαίνει μέσα στα σπίτια των τηλεθεατών. Ισχύει πως για να παρακολουθήσει κάποιος πλέον τη σειρά, χρειάζεται να καταβάλλει έναν μεγαλύτερο κόπο.

Οι ερωτικές ιστορίες τρέχουν παράλληλα, αλλά δεν λειτουργούν μόνες τους ως κεντρικό θέμα της σειράς. Υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι, για το οποίο χρειάζεται μία πρόθεση προκειμένου να μπεις σε αυτό και να το καταλάβεις. Να αναρωτηθείς: τί είναι αυτό που προσπαθούν να πουν; Τί έχει συμβεί;

Διότι μιλάμε για γεγονότα που είναι πολύ κοντινά μας. Συνέβησαν πριν από μερικά χρόνια. Είναι εδώ. Μέσα στην κοινωνία μας ζει ακόμα και αυτή η γενιά και τα κατάλοιπα της συγκεκριμένης εποχής. Συνεπώς χρειάζεται μία προσπάθεια. Άλλοι την κάνουν, άλλοι όχι. Σε κάποιους δεν θα αρέσει ο τρόπος που λέμε την ιστορία, σε κάποιους θα αρέσει. Δημιουργείται μία συζήτηση την οποία εγώ βρίσκω πολύ γόνιμη» είπε χαρακτηριστικά.

Παρόμοια Άρθρα

Βόμβα έριξε από την Πάτρα η γγ Υποδομών Μαρία-Έλλη Γεραρδή: Το νέο τρένο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και οι μελέτες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς

Χρήστος Βεργαναλάκης

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ολη η Πάτρα ήταν στην πορεία… ή μήπως όχι; – Φωτος

Δημητρίου