Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Η πανήγυρις της Αγίας Παρασκευής στο Μιντιλόγλι

Την μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου και Θαυματουργού, εόρτασε με πάσα θρησκευτική λαμπρότητα και εκκλησιαστική ευταξία το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου το Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών.
Την Παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας κατά τον οποίο προεξήρχε και ομίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Σταματόπουλος, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πατρών.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιεροθέου Ανδρουτσοπούλου, Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πατρών ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην αξία των μαρτύρων για την ζωή της Εκκλησίας σύμφωνα με την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς την Αγία Οσιοπαρθενομάρτυρα Παρασκευή καθώς και λιτάνευση της Ιεράς θαυματουργού εικόνος της Οσίας, πέριξ του Ιερού Ναού εντός του κοιμητηρίιου. Προ της απολύσεως εψάλει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των αναπαυομένων και ενταφιασθέντων στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού.

Παρόμοια Άρθρα

Προσλήφθηκε εποχικός πυροσβέστης στην Κεφαλονιά και έβαζε φωτιές!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Συλλήψεις για σωρεία κλοπών σε Ωρωπό, Αυλώνα, Μαλακάσα – Η στιγμή της επιχείρησης της ΟΠΚΕ

Γιώργος Αθανασόπουλος

Αίσθημα ρεαλιστικής αισιοδοξίας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί ο προϋπολογισμός, οικονομικού έτους 2022.

news