Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Η Κεφαλονιά φλέγεται, μάχη της Πυροσβεστικής

Εντείνεται η μάχη που δίνουν με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλονιά με την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της του Σαββάτου (3/7). Αποφασίστηκε η εκκένωση των περιοχών Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων είναι δύσκολο να περιοριστεί το μέτωπο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ενώ έχουν ενισχυθεί και από δυνάμεις της Αθήνας και της Δυτικής Ελλάδας. Τα εναέρια μέσα (8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα) επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως και θα στηθούν ζώνες άμυνας γύρω από οικισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Νωρίτερα, η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, δήλωσε ότι η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα. «Μιλάμε για απίστευτα πράγματα» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Ελειό και συγκεκριμένα σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο και Καπανδρίτι. Πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις και αρχικά απείλησε το χωριό Καπανδρίτι που εκκενώθηκε.

Παρόμοια Άρθρα

Δεν έχετε απογραφεί και είστε από την Αχαϊα; Εδώ θα το κάνετε

Χρήστος Βεργαναλάκης

Δυτική Ελλάδα: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα – Τραυματίας ο οδηγός

Καρβουνιάρης

Πατρινός δικηγόρος: Μια χούφτα παραφρόνων αντιεμβολιαστών απειλεί καθηγητές

Χρήστος Βεργαναλάκης