Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ηχηρή παρέμβαση Φιλ. Λιάκου με βαριές αιχμές για τον Σπ. Μυλωνά και απλές αιχμές για τον Γρ. Αλεξόπουλο

Ο Φίλιππος Λιάκος, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής για τη Δυτική Αχαΐα», και δημοτικός σύμβουλος Δυτ. Αχαϊας έκανε βροντερή παρέμβαση για το τεράστιο χρέος της ΔΕΥΑ Δυμαίων, ρίχοντας έμμεσα την ευθύνη, χωρίς να τον ονοματίσει, στον Σπ. Μυλωνά!!!

Και κατηγορεί και τον νυν δήμαρχο Γρ. Αλεξόπουλο ότι επέλεξε να μιλήσει για τα χρέη της ΔΕΥΑ σε ΜΜΕ και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση: «Ανακοίνωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας ότι το χρέος της ΔΕΥΑ Δυμαίων ανέρχεται στο δυσθεώρητο ύψος των 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ καθημερινά «σκάνε» και νέες οφειλές από εργολάβους και προμηθευτές.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο το χρέος αυτό το 2020 ήταν 2,3 εκατ. ευρώ, το 2022 αυξήθηκε σε 5 εκατ. ευρώ, κλπ.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες με δημόσια παρέμβασή μου είχα ζητήσει να μας ενημερώσουν για την κατάσταση που παρέλαβαν και για το σχεδιασμό τους.

Ο Δήμαρχος προτίμησε να το κάνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κι όχι στα θεσμικά όργανα του Δήμου. Αναρωτιέμαι γιατί;

Επίσης, αναρωτιέμαι τι κρύβεται πίσω από τη δήλωσή του ότι «το χρέος αυτό θα κληθεί να το πληρώσουν οι συνδημότες μας». ΟΧΙ κύριε Αλεξόπουλε, δεν φταίει ο λαός της Δυτικής Αχαΐας για την κακή διαχείριση, διαχρονικά στη ΔΕΥΑΔ.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο!.. Κάποιοι έφεραν τη ΔΕΥΑΔ σε αυτό το επίπεδο και πρέπει να λογοδοτήσουν.

Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους πολίτες να «πληρώσουν το μάρμαρο», δηλαδή, τα λάθη, τις αστοχίες, τις παραλείψεις και την κακοδιαχείριση, ούτε θα επιτρέψουμε να «γλιτώσουν» όσοι ευθύνονται.

Γι’ αυτό και περιμένουμε από τη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΔ να μας ενημερώσει για το πως θα διαχειριστεί το χρέος, αλλά και το γεγονός ότι πολλά από τα χωριά μας δεν έχουν νερό.

Με εκτίμηση
Φίλιππος Λιάκος
Επικεφαλής «Δύναμη Προοπτικής για τη Δυτική Αχαΐα».

Παρόμοια Άρθρα

Τα παιδιά της Πάτρας πάνε στο Κόβεντρι!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Λάμψη και γοητεία στην παράταξη Σκιαδαρέση με τη Νέλλη Πεφάνη

Χρήστος Βεργαναλάκης

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ο Χρήστος Ρουγκάλας στον Πταισματοδίκη της Πάτρας

Δημητρίου