Patra News
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ζάκυνθος: Συμβόλαιο θανάτου πίσω από την εκτέλεση του επιχειρηματία – 25 κάλυκες στο σημείο

Μαφιόζικη η εκτέλεση που σημειώθηκε μέρα μεσημέρι στην πόλη της Ζακύνθου, όταν άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον γνωστό επιχειρηματία του νησιού, Ντίμη Κορφιάτη. Όλα εκτυλίχθηκαν στις 11:30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά.

Ο 58χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν σε γραφείο πληροφορικής και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για μια επαγγελματική του υπόθεση, ενώ το αυτοκίνητό του, με τον οδηγό του, είχε σταθμεύσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Ξαφνικά, ένα ΙΧ χρώματος ασημί, σταμάτησε ανάμεσα στο αμάξι του θύματος και το γραφείο. Οι δράστες, άρχισαν να πυροβολούν μόλις βγήκαν από το αυτοκίνητο και συνέχισαν στο εσωτερικό του γραφείου. Ο επιχειρηματίας δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, τον 58χρονο άνδρα, στην κυριολεξία «γάζωσαν» οι σφαίρες του πυροβόλου όπλου τύπου καλάσνικοφ, ενώ η αποφασιστικότητα των δραστών ήταν τόσο μεγάλη που του έδωσαν και την χαριστική βολή. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ο ένας εκ των ιδιοκτητών του γραφείου, όπου βρισκόταν το θύμα.

Στη συνέχεια, οι δράστες της δολοφονίας έφυγαν από το σημείο και λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα έξω από τη πόλη της Ζακύνθου, σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο εσωτερικό του βρέθηκε το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα imerazante.gr, το ΙΧ των δραστών, μάρκας Fiat Panda, εντοπίστηκε καμένο πίσω από το νεκροταφείο των Αμπελοκήπων.

Από την έρευνα των αστυνομικών στο σημείο της επίθεσης, έχουν συγκεντρωθεί και εξετάζονται 25 κάλυκες, ενώ έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες παρακείμενων καταστημάτων. Τον 58χρονο επιχειρηματία είχαν προσπαθήσει και πέρυσι να τον δολοφονήσουν, αλλά οι δράστες είχαν κόψει το νήμα της ζωής της συζύγου του, πυροβολώντας επανειλημμένα προς το μέρος τους σε μια ενέδρα θανάτου που είχε στηθεί λίγα μέτρα από το σπίτι τους. Τότε, το θύμα είχε τραυματιστεί σοβαρά. Αυτή τη στιγμή, στην γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, εξετάζουν το ποινικό μητρώο του επιχειρηματία και έχουν ανοίξει υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί στο παρελθόν, ενώ αξιωματικοί κάνουν λόγο. σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ για «συμβόλαιο θανάτου» κατά του 58χρονου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό των δραστών.

Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες αφού εγκατέλειψαν το ΙΧ στους Αμπελόκηπους να διέφυγαν από το νησί με σκάφος και γι’ αυτό στις έρευνες συμμετέχει και το Λιμενικό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα erminews.gr, μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δράστες έφυγαν ήδη από τις νότιες ακτές του νησιού με φουσκωτό σκάφος.

 

Παρόμοια Άρθρα

Στο μέτωπο της φωτιάς Θόδωρος Ξυλιάς και Κώστας Σβόλης

Δημητρίου

Ο Μπαρής ζητά να κηρυχθεί ο Ερύμανθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Θλίψη στην Ηλεία για το θάνατο του ιπτάμενου γιατρού, στυλοβάτη της ΜΕΘ Πύργου

Χρήστος Βεργαναλάκης