Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Επιστολή «προειδοποίησης» του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στους αχαιούς βουλευτές!

Σε εξέλιξη η «επιχείρηση» της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για την ενημέρωση των πιστών για τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια ενώ ήδη το νομοσχέδιο πήρε το δρόμο για τη Βουλή, μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Μητρόπολη διοργανώσει, με τη ΓΕΧΑ Αιγίου, τη Χριστιανική Ένωση Αιγίου, τον Σύλλογο Πολυτέκνων και τον Σύλλογο Τριτέκνων Αιγίου και εκδήλωση στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ» αύριο Κυριακή 4 Φεβρουαρίου του απόγευμα (16:30) καλώντας τις Αρχοντούλα Ρέλλα, Φιλόλογο και συνεργάτιδα της Μητροπόλεως και Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη Τσαγκαροπούλου, Ιατρό και μέλος του Συλλόγου «Αφήστε με να ζήσω» προκειμένου να αντικρούσει με επιστημονικά κριτήρια τους γάμους ομόφυλων.

Εκτός από την παρέμβαση του Μητροπολίτη που από χθες Παρασκευή απέστειλε και επιστολή στους βουλευτές Αχαΐας όλων των κομμάτων, στο «χορό» μπήκε ήδη και ο πρώην Μητροπολίτης Γέροντας κ. Αμβρόσιος.

Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζει «αντισυνταγματικό και ανήθικο» το νομοσχέδιο ενώ γίνεται λόγος για «παραβίαση του Συντάγματος» και «αλλοίωση στα χρηστά ήθη» αλλά και «σκόπιμη αλλοίωση του περιεχομένου της πίστεώς μας».

Σημειώνεται ότι αύριο Κυριακή 4 του μηνός, το πρωί 7.00-10.00 θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων όπου με ενδιαφέρον επίσης αναμένεται και το κήρυγμα του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου με αναφορά στην επικείμενη ψήφιση ενός «καταστροφικού» κατά την εκκλησία σχεδίου νόμου!

Παρόμοια Άρθρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ: Η οικουμενικότητα της και η παγκόσμια επιρροή της!

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πώς & πότε οι αιτήσεις, ποιοι θα «κοπούν»

Nikoleta

Πότε πάει Πύργο ο Θόδωρος Σκυλακάκης για ενημέρωση λογιστών-φοροτεχνικών και επιχειρήσεων

Χρήστος Βεργαναλάκης