Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ενα τεράστιο ποτάμι λαϊκής οργής πλημμύρισε την Πάτρα: Βρείτε τους ενόχους και βάλτε τους μέσα!

Tεράστια σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση εργαζόμενων, φοιτητών και φορέων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ενώ η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Η συμμετοχή μάλιστα είναι τόσο μεγάλη που ενώ η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στην οδό Γούναρη, ακόμα υπήρχαν άτομα που δεν είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Όλγα;. Εικάζεται πως στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 10.000 άτομα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης, για συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει, μαζί με Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα και την ΑΔΕΔΥ, για σήμερα Τετάρτη 28/02/2024.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το «έγκλημα» στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και η μέρα της απεργίας δεν επιλέχθηκε τυχαία, ούτε είναι μόνο συμβολική.

Απαίτηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται.

Η δημοτική αρχή Πελετίδη συμμετέχει στη συγκέντρωση, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εξοντώνει εργαζόμενους, άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενάντια στην πολιτική που εκτοξεύει ακρίβεια, κόστος ζωής, δυσβάσταχτη φορολογία.

Ο ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη κυβέρνηση και την πολιτική που «τσακίζει τις ζωές μας».

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.«

Η Αγωνιστική Συνεργασία Eμπόρων ΕΒΕ, μετά τις κινητοποιήσεις του Νοεμβρίου, θα βρεθεί ξανά στους δρόμους, ζητώντας αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος, κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης, άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις, κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές, κατάργηση του

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει η ΠΟΕΣΥ, προκηρύσσοντας στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από 12:00 έως 16:00.

Η προσωρινή γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση για να γνωστοποιήσει τη συμμετοχή της στη σημερινή απεργία.

Παρόμοια Άρθρα

Απ. Κατσιφάρας: Επιστρατεύτηκε ο Τσιχριτζής για να προασπίσει Μητσοτάκη και Κεραμέως!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πένθος και στην Πάτρα για το θάνατο του Σπύρου Φωκά

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Γεραπετρίτης αρνήθηκε να δει στο Μαξίμου Πελετίδη και δημοτικούς συμβούλους

Χρήστος Βεργαναλάκης