Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ενα ακόμα εμβληματικό έργο στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τη σφραγίδα του Γιάννη Λέντζα

Υπεγράφη η σύμβαση για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Η υλοποίηση μιας σειράς εμβληματικών έργων για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, με την υπογραφή της σύμβασης για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Στο Δημαρχείο των Λεχαινών, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας υπέγραψε μαζί με τον ανάδοχο του έργου την σύμβαση εκτέλεσης, που προβλέπει χρονοδιάγραμμα παράδοσης στους 18 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης», τόνισε ο Γιάννης Λέντζας, αναφέροντας ωστόσο πως «εν έτει 2024, δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί για το ότι θα υδροδοτηθεί μία περιοχή.

Παρόλα αυτά όμως, πράγματα που σε άλλες περιοχές της χώρας θεωρούνται αυτονόητα, εδώ προσπαθούμε να τα πετύχουμε επενδύοντας σε βασικές υποδομές».

Ακολούθως, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη μας Νεκτάριο Φαρμάκη, τους Αντιδημάρχους και την Δημοτική Αρχή, και φυσικά, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την τεράστια συμβολή της στο έργο. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, δήλωσε: «Το έργο αφήνει ισχυρό αποτύπωμα για το μέλλον. Ανεξάρτητα από το εάν θα είμαστε σήμερα ή αύριο Δήμαρχοι, οφείλουμε να βάζουμε το λιθαράκι μας για τις επόμενες γενιές».

Από την πλευρά του ο Νεκτάριος Φαρμάκης, επεσήμανε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020, «ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε την ανάγκη να δώσουμε λύση σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, αλλά σε τουλάχιστον εννέα οικισμούς του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στους οποίους είχαν εντοπιστεί προβλήματα με την ποιότητα της παρεχόμενης ύδρευσης» εξήγησε.

Τέλος, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιώργος Τσουραπάς εξειδίκευσε τα όσα προβλέπει η εκτέλεση του έργου.

 

Παρόμοια Άρθρα

Πένθος στον κόσμο της δημοσιογραφίας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Επιβεβαίωση: η δημοτική αρχή Πελετίδη στο πλευρό των πληγέντων της Αρχ. Ολυμπίας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Η Πάτρα Καρναβαλίζεται! – Φωτος

Δημητρίου