Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Εληξε το θρίλερ στο Νότιο Πάρκο, αφοπλίστηκε ο αφιονισμένος ρομά-Ράμπο και κρατείται στην Ερμού

Σχεδόν έξι ώρες κράτησε το…αστυνομικό θρίλερ με τον ένοπλο ρομά στο Πάρκο «Γ. Καλεντζώτης» στην Πάτρα, που κρατώντας καραμπίνα και έχοντας μαζί του φιάλη υγραερίου απειλούσε, όποιον επιχειρούσε να τον προσεγγίσει.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αστυνομικοί κατάφεραν και τον αφοπλίσουν, οδηγώντας τον στη συνέχεια στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού.

Ο διοικητής Ασφαλείας Πατρών Γιάννης Αθανασόπουλος είχε αναλάβει να μιλά συνεχώς με τον οπλοφόρο άνδρα και να προσπαθεί να τον πείσει να παραδοθεί, ενώ παράλληλα αναζητούσε την ευκαιρία να τον αφοπλίσει.

Κάποια στιγμή ο 45χρονος άρχισε να φωνάζει “εγώ είμαι Ράμπο”. Τότε μέσα στο μισοσκόταδο που επικρατούσε στην περιοχή και βλέποντας την ψυχολογική κατάσταση του άνδρα να επιβαρύνεται ο Γιάννης Αθανασόπουλος όρμησε και του άρπαξε την καραμπίνα από τα χέρια του δράστη.

Οι δύο άνδρες πέφτουν στο έδαφος και αμέσως ξεκινά πάλη μεταξύ τους, για το ποιός θα πάρει το όπλο!

Την ίδια ώρα πάνοπλοι άνδρες της ειδικής ομάδας ΟΠΚΕ Αχαΐας με την συνδρομή των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών κινούνται κυκλικά από τους δύο άνδρες πετούν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και πέφτουν επάνω στον 45χρονο πριν προλάβει να αντιδράσει.

Του περνούν χειροπέδες, τον οδηγούν σε περιπολικό και στην συνέχεια στα κρατητήρια της Ασφάλειας

Ο άνδρας κρατώντας καραμπίνα και έχοντας μαζί του μια φιάλη υγραερίου οικιακής χρήσεως, κατευθύνθηκε κοντά στην περίφραξη της παραλιακής ζώνης στο ύψος του κολυμβητηρίου της ΝΕΠ και απειλούσε έχοντας στραμμένο το κυνηγετικό όπλο σε ευθεία βολή τους αστυνομικούς που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή.

Ακολούθως έστρεφε την κάννη στο κεφάλι του. Με το χέρι στην σκανδάλη ένστολοι είχαν ακροβολιστεί, ενώ μέλη της οικογένειας του που βρίσκονταν στο σημείο προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν, ενημερώνοντας παράλληλα πως πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνο και απρόβλεπτο άτομο.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο ρομά προσφάτως αποφυλακισθείς αρνήθηκε να συμμορφωθεί στη σύσταση αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να απομακρυνθεί από το πάρκο όπου είχε κατασκηνώσει.

Ο άνδρας αντέδρασε οπλίστηκε, πήρε ανά χείρας τη φιάλη απειλώντας πως θα ανοίξει πυρ σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να τον προσεγγίσει. Εχει πλούσιο «φάκελο», κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ και κατά το παρελθόν είχε «πρωταγωνιστήσει» σε επεισόδιο απειλώντας και πάλι ένστολους.

 

Παρόμοια Άρθρα

Επεσε με το ΙΧ της σε κολόνα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πέθανε και ο Νο2 της ιστορικής καφετέριας «Νάπολη» στην πλατεία Ολγας…

Αγγ. Συρίγος από Τανάγρα: Δεν αγοράσαμε τα Rafale για να πολεμήσουμε

Χρήστος Βεργαναλάκης