Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Εκδηλώσεις μνήμης για το Μπλόκο των Προσφυγικών το Σαββατοκύριακο

Στις 4 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 80 χρόνια από το Μπλόκο των Προσφυγικών, όταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, εκτελέστηκαν από τους ναζί κατακτητές.

Ο Δήμος Πατρέων, από κοινού με τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων και την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) Παράρτημα Πάτρας, διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Οι εκδηλώσεις φέτος θα είναι διήμερες και θα ξεκινήσουν από αύριο Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, με ιστορικό περίπατο στα Προσφυγικά της Πάτρας. Τους δημότες που θα συμμετέχουν θα ξεναγήσει ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά, με κεντρικό ομιλητή, τον Φώτη Αραβαντινό, Πρόεδρο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου.

Θα ακολουθήσει ο Αγώνας Θυσίας, από την πλατεία προς το κτήμα Μουρτζούχου, εκεί όπου εκτελέστηκαν 84 αγωνιστές, από τους οποίους οι 63 είχαν συλληφθεί στο Μπλόκο των Προσφυγικών.

Παρόμοια Άρθρα

Μεσολόγγι: πίτμπουλ όρμηξε σε 63χρονο και του ‘κοψε δάχτυλο του χεριού! ν

Χρήστος Βεργαναλάκης

Δήλωση – βόμβα του Πέτρου Σταθάκη για εγκέφαλο του κυκλώματος από την Πάτρα!!!

Και η Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ στην εποχή της τεχνολογίας

Δημητρίου