Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Διον. Τεμπονέρας: Καμία ανοχή, καμία εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που είναι «ψόφιος κοριός»

Λάβρος ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,. αχαιός δικηγόρος;-εργατολόγος κατά του Πρωθυπουργού:

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, στη ΔΕΘ:

1.Προκύπτει ότι, 4.148.431 εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στη χώρα, δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ αύξηση στο μισθό τους, μέσα στο 2022, παρά την τεράστια ακρίβεια.

2.Εξακόσιες πενήντα χιλιάδες χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, θα δουν μια ελάχιστη, μη προσδιορισμένη ακόμα, αύξηση στον κατώτατο μισθό (που στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσει στα επίπεδα του 2010), 8 μήνες μετά, δηλαδή από 1.5.2023.

3.Ο κ. Μητσοτάκης, είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός της ιστορίας, που κρατά τον εισαγωγικό μισθό των νεοδιόριστων, δημοσίων υπαλλήλων, κάτω από τον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα και εξαγγέλλει την αύξηση του, σε χρόνο που υπερβαίνει το συνταγματικό πέρας της κυβερνητικής θητείας(1.1.2024)!

4.Είναι ο Πρωθυπουργός, που ανακοινώνει μέτρα ενίσχυσης των συνταξιούχων (αυξήσεις στις συντάξεις +6%) που έχουν νομοθετηθεί προ 5ετίας (2017) από την προηγούμενη κυβέρνηση και ήταν ήδη προγραμματισμένα, για το 2023, σαν να μην υπήρξε ποτέ πανδημία, πόλεμος, ακρίβεια και φτωχοποίηση των πολιτών.

5.Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι(από τα 2,5εκατομύρια) δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση στη σύνταξή τους, λόγω της προσωπικής διαφοράς.

6.Ακόμα και εκείνοι που θα πάρουν ελάχιστες αυξήσεις μερικών ευρώ(με βάση το ΑΕΠ και τον τιμάριθμο), θα τις λάβουν 7μήνες μετά, μένοντας αβοήθητοι, όλο το Χειμώνα.

7.Χαμηλοσυνταξιούχος από το 2017, με σύνταξη 601 ευρώ, δεν κερδίζει από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν θα πάρει την επιταγή ακρίβειας και ούτε θα δει διπλασιασμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ λόγω μη ύπαρξης προσωπικής διαφοράς, δεν λαμβάνει επιπλέον, ούτε ένα, λεπτό του ευρώ.

8.Καμία αύξηση δεν θα υπάρξει από το 2023, στις επικουρικές συντάξεις.

Καμία ανοχή, καμία εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που είναι «ψόφιος κοριός».

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Αϊβαλής: Ακουσε από το στόμα της νεολαίας πώς ονειρεύεται να γίνει η Πάτρα ξανά σπουδαία ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χρήστος Βεργαναλάκης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα

Δημητρίου

Εφυγε ο γυμναστής του Γυμνασίου Ρίου σε ηλικία 59 ετών…

Χρήστος Βεργαναλάκης