Patra News
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας: Κωμωδία Εκκλησιάζουσες – Συνεργασία Πολιτιστικού Οργανισμού Δ.Πατρέων με το Καρναβάλι Πάτρας

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ συνδιοργανώνουν την παράσταση ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ /ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Πρόκειται για το Αριστοφανικό Χορόδραμα “ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ” που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου.

Η παράσταση Εκκλησιάζουσες του Λουκά Θάνου βασίζεται στην ομώνυμη κωμωδία  του Αριστοφάνη, από την μετάφραση του Κώστα Ταχτσή. Το έργο έχει διανθιστεί  με τραγούδια και κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Λουκά Θάνου. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 21:30.

Οι Εκκλησιάζουσες, του Αριστοφάνη, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 392 π.Χ. Μέσα από την ιδιότυπη κωμική τους  φόρμα και τα χιουμοριστικά  επεισόδια της πολιτικής κωμωδίας, ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την δύσκολη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Την περίοδο αυτή οι Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, εμφανίζονται στην Εκκλησία του Δήμου και επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις, εφαρμόζοντας περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Γεγονός που θα αποδειχτεί ουτοπικό και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Θεατρική επίσκεψη στον πρόεδρο του Περ. Συμβουλίου

Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγίας Φωτεινής

Χρήστος Βεργαναλάκης

Εδωσε τη μάχη του αλλά λύγισε ο Βασίλης Φαλιέρης

Χρήστος Βεργαναλάκης