Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Δεσπότης Αιγιάλειας: «Ο γάμος αφορά άνδρα και γυναίκα με σκοπό να κάνουν παιδιά»

Η Κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του Αρχιεπίσκοπου για δημοψήφισμα, όμως η Εκκλησία θα επανέλθει, με την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την προσεχή Τρίτη να καθορίζει τη στάση των Μητροπόλεων της χώρας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυστόστομος είπε: «Η υγιής οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας. Γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε. Το μόνο που μας νοιάζει είναι τα παιδιά μας και η πατρίδα μας. Αν δεν αντισταθούμε, τι λόγο θα δώσουμε στους πατέρες μας; Και τι λόγο θα δώσουμε στα παιδιά μας; Η στάση της Εκκλησίας είναι ξεκάθαρη. Οι ανακοινώσεις της Τρίτης θα φέρουν όλους προ των ευθυνών τους».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Την Τρίτη θα κατανοήσουν άπαντες τη στάση της Εκκλησίας. Θα θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση και σειρά. Και θα κάνουμε ό,τι μας επιτάσσει και το Ευαγγέλιο και η χριστιανική ηθική.

Για την Εκκλησία, ο γάμος είναι ένα μυστήριο που αφορά την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας με σκοπό την τεκνογονία». Και ο Ιεράρχης πρόσθεσε:

«Η πρόταση του Μακαριωτάτου για δημοψήφισμα είναι σοφή και δημοκρατική και δεν κατανοούμε γιατί την απορρίπτουν. Μήπως επειδή η απάντηση του λαού θα είναι ξεκάθαρη;».

Παρόμοια Άρθρα

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ορίστηκε ειδικός ιατροδικαστής

Nikoleta

Tετάρτη στο Διακοφτό ο Χάρης Καστανίδης

Χρήστος Βεργαναλάκης

Δεν προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ ο Προμηθέας

Δημητρίου