Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Δεν υποχωρούν οι αγρότες στην Ηλεία, πάνε για φουλ επίθεση

Οι αγρότες της Ηλείας είναι ανυποχώρητοι μέχρι τελικής δικαίωσης…  Δεν τους κάλυψαν οι υποσχέσεις Μητσοτάκη και πάνε στα άκρα. Οπως και όλοι οι αγρότες στη χώρα, που σκέφτονται εισβολή με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα!!!

Από το μπλόκο του κόμβου Αγ. Γεωργίου, μπήκαν στο κέντρο της πόλης του Πύργου, μπλοκάροντας τις οδούς Γερμανού και Ερμού.

Από την πρώτη στιγμή ενημέρωσαν ότι προορισμός τους είναι η κεντρική πλατεία του Πύργου, όμως η Αστυνομία κινητοποιήθηκε για να τους παρεμποδίσει.

Ενδεικτικό όμως της αποφασιστικότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων ήταν πως κινήθηκαν για να απομακρύνουν έως και σηκωτό, ένα συμβατικό περιπολικό της Αστυνομίας για να περάσουν στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου.

Τελικά μετά νέες διαβουλεύσεις, το περιπολικό μετακινήθηκε από τους αστυνομικούς όπως και άλλα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και έφτασαν στην κεντρική πλατεία έξω από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, για να ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία τους.

Εκεί πέταξαν αγροτικά προϊόντα και γάλα και μίλησαν μέσω του πρώην προέδρου της ΟΑΣΗ Χρήστου Γιαννόπουλου, για όσα ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον κλάδο και πλέον έχουν καταστήσει απαγορευτικό το κόστος παραγωγής…

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Θανάσης Βομπίρης: Είμαστε σήμερα εδώ συντονισμένοι με όλη την Ελλάδα να πιέσουμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό, την αδιαλλαξία και τις υπεκφυγές.

Είμαστε αποφασισμένοι, με μεγάλη δύναμη, θα διαδηλώσουμε και θα περιμένουμε μια απάντηση θετική. Πιστεύω ότι αν δε δοθεί η αναμενόμενη απάντηση στα αιτήματά μας, ο αγώνας θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο και αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι εμείς είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ…

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Νίκος Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «Είμαστε όλοι εδώ στον αγώνα. Δεν θέλουμε ούτε να εμποδίσουμε τον κόσμο, ούτε να κλείσουμε τα καταστήματα της πόλης. Αντιθέτως είναι όλοι συνάδελφοί μας και κατανοούμε τα προβλήματά τους.

Ζητάμε όμως την συμπαράστασή τους, γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Επειδή ζούμε όλοι στο ίδιο «καζάνι» και επειδή ο νομός μας δυστυχώς είναι πολύ υποβαθμισμένος οικονομικά από την υπόλοιπη Ελλάδα, τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Με τον αγώνα θα κερδίσουμε όλοι μαζί”.

Παρόμοια Άρθρα

Πάμε στο καταφύγιο στα Ψηλαλώνια

Δημητρίου

Ανατριχιαστική και μεσαιωνική άποψη για το βιασμό γυναικών εξέφρασε στην τηλεόραση ο Μητροπολίτης Δωδώνης!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πύργος: εμβολιάστηκε, προσβλήθηκε από κορονοϊό και έσβησε στον ύπνο του…

Χρήστος Βεργαναλάκης