Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Δίκη Πισπιρίγκου: ο Κούγιας είπε στην πρόεδρο πως γίνονται ερωτήσεις καφενείου!

Χαμός σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Η σπίθα άναψε με την κατάθεση του ιατροδικαστή, Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στο παιδί.

Στο μάρτυρα υπέβαλε συμπληρωματικές ερωτήσεις η πρόεδρος του δικαστηρίου γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, ο οποίος έκανε λόγο για «αφανείς συμβούλους» «δείχνοντας» την καθηγήτρια ιατροδικαστικής και τοξικολογίας Χαρά Σπηλιοπούλου την οποία εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε ότι με τις αναφορές της «παρέσυρε σε δικαστικό σκάνδαλο».

Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου η οποία ρώτησε τον συνήγορο υπεράσπισης : «Υπονοείται κάτι για τη διευθύνουσα;» και τον συνήγορο της κατηγορούμενης να απαντά πως του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι επανήλθε με ιατρικού περιεχομένου. «Δεν γνωρίζουμε την κ. Σπηλιοπούλου… Κάνω τις ερωτήσεις γιατί κάθομαι και διαβάζω» είπε η πρόεδρος με τον Αλέξη Κούγια να ζητά συγγνώμη λέγοντας πως παρεξήγησε και δηλώνοντας πως σέβεται το δικαστήριο.

Στη συνέχεια, ο κ. Κούγιας έκανε και πάλι λόγο για «παραπλανητικές ερωτήσεις» και «ερωτήσεις καφενείου» και κατηγορώντας την πρόεδρο για μεροληψία επαναλαμβάνοντας, παράλληλα, τη θέση πως ο θάνατος του παιδιού οφείλεται σε ιατρικό λάθος.

Ο ιατροδικαστής κ. Μπουζιάνης κλήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας, καθώς στην κατάθεση του υποστήριξε ήταν ζωντανή κατά την προσπάθεια ανάνηψης και μέχρι τις 3 παρά 10 το μεσημέρι.

«Αυτό το είπα με βάση τα ευρήματα της τραχείας όχι της καρδιάς. Σας μίλησα για τα σημεία που είδα στη τραχεία αν είναι μεταθανάτια ή προθανάτια» ανέφερε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Οι γιατροί μπήκαν στις 2:30 στο δωμάτιο και είπαν ότι δεν είδαν ζωτικά σημεία. Διαπίστωσαν μόνο το ρεύμα της καρδιάς αλλά σφίξεις δεν είχε. Εάν έχουμε ένα ζωντανό άνθρωπο και του χορηγηθεί θανατηφόρα δόση κεταμίνης τι προκαλείται;

Μάρτυρας: Καταστολή και υποξία, διότι επηρεάζει το κέντρο της αναπνοής.

Πρόεδρος: Η θέση της κατηγορούμενης είναι ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από νοσηλευτές και γιατρούς την ώρα της ανάνηψης. Αφού χορηγήθηκε εκείνη την ώρα γιατί δεν είχαμε αυτά τα συμπτώματα;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το ξέρω, δεν ξέρω τι κατέγραψε το μόνιτορ

Πρόεδρος: Αν έχουμε ένα άνθρωπο στον οποίο γίνεται προσπάθεια ανάνηψης και δεν έχουμε αποτέλεσμα. Χρόνο θανάτου τι βάζουμε;

Μάρτυρας: Συνήθως στα νοσοκομεία βάζουν χρόνο θανάτου, αφού τελειώσουν όλες οι προσπάθειες.

Η πρόεδρος του ΜΟΔ υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα και σχετικά με το βάρος της καρδιάς της μικρής Τζωρτζίνας. «Είναι πιο αξιόπιστη η δίκη σας κατάθεση από του καρδιολόγου ;» και τον μάρτυρα να απαντά : «Εγώ μιλάω μόνο για το βάρος … Δεν αντικαθιστώ τον καρδιολόγο».

Πρόεδρος: Οι εξετάσεις έδειξαν φυσιολογικό μέγεθος καρδιάς. Μας είπατε ότι είδατε μια υποτροφική καρδιά.

Μάρτυρας: Στη προκειμένη περίπτωση είδαμε μια υποτροφική καρδιά, ήταν λιποβαρής σε σχέση με την ηλικία του παιδιού.

Πρόεδρος: Μας είπατε κάποια πράγματα για τον βηματοδότη. Ξέρετε πότε λειτουργεί ο βηματοδότης και πότε ο απινιδωτής;

Μάρτυρας: Ο βηματοδότης ενεργοποιείται όταν πέφτει η λειτουργία της καρδιάς, κάτι άλλο δεν ξέρω.

Ο ιατροδικαστής επανέλαβε πως ο θάνατος του παιδιού οφείλεται στη χορήγηση της κεταμίνης η οποία , όπως διευκρίνισε, προηγήθηκε της ανακοπής και τον Αλέξη Κούγια να διακόπτει τις ερωτήσεις της έδρας λέγοντας πως «γίνεται προσπάθεια εξουδετέρωσης του μάρτυρα».

Εισαγγελέας: Πως το στηρίζετε ότι αυτό το οίδημα είναι στη στιγμή της διασωλήνωσης;

Μάρτυρας: Γιατί η μόνη ενέργεια που έγινε εκεί είναι η διασωλήνωση.

Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, με αφορμή ότι ο μάρτυρας κατέγραψε ήπιο οίδημα στο το οποίο στη συνέχεια απέδωσε στη διασωλήνωση , υπέβαλαν αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των εμπλεκομένων προσώπων και του ιατροδικαστή, με το οποίο συνάχθηκε και η υπεράσπιση.

Αλέξης Κούγιας: Έχετε δει κάπου οπουδήποτε οίδημα από απορρόφηση ή αναρρόφηση;

Μάρτυρας: Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου …

Παρόμοια Άρθρα

Ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα – Φωτος

Δημητρίου

Αποκάλυψη: Δείτε πώς προχωράει η Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Πύργου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Χρ. Μπούρας πανηγυρίζει και στο Αίγιο κλαίνε! Η Φυσικοθεραπεία φεύγει για Πάτρα!!!