Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Βροχές και καταιγίδες στη Δυτ. Ελλάδα, φόβοι για πλημμύρες!

Ερχονται βροχές και καταιγίδες και μένει να δούμε ποιες περιοχές της Δυτ. Ελλάδας θα επηρεάσουν περισσότερο.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο, Κυριακή καθώς αναμένεται σημαντική επιδείνωση, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, φαινόμενα τα οποία θα ξεκινήσουν από τα δυτικά της χώρας και σταδιακά θα επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα.

Μάλιστα ο Γιώργος Τσατραφύλλιας τόνισε ότι «σε ορισμένες περιοχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα (πλημμύρες-κατολισθήσεις) ειδικά σε ευάλωτες περιοχές.

Οι περιοχές αυτές είναι: Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, νησιά βορειού και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα» ενώ πρόσθεσε:

«Επίσης για όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και το Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο ( νοτιάδες 9 μποφόρ). Η θερμοκρασία δεν θα πέσει σημαντικά».

Σχετικό δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε και η ΕΜΥ, η οποία προειδοποιεί πως η επιδείνωση θα ξεκινήσει από αύριο το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι και τη νύχτα της Δευτέρας (12-02-24).

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τμήματα της κεντρικής χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Κυριακή

α. Από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

β. Από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

γ. Από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο.

Τη Δευτέρα 

α. Κατά τόπους τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια.

β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Παρόμοια Άρθρα

Τα ‘βαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ‘βαλε με τον Ανδρουλάκη και είπε πόσο καλή είναι η ΝΔ

Χρήστος Βεργαναλάκης

Σοβαρός τραυματισμός οδηγού δικύκλου στη Ναύπακτο

Χρήστος Βεργαναλάκης

ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ σε σοβαρό τροχαίο στα Αραχωβίτικα, με έναν νεκρό

Χρήστος Βεργαναλάκης