Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Βαριές κι ασήκωτες οι κατηγορίες για τον Νίκο Μπογονικολό!

Σε ασφυκτικό κλοιό ο 59χρονος ιδρυτής και πρόεδρος του ευρωπαϊκού ομίλου εταιρειών «Aratos», Νίκος Μπογονικολός από την Πάτρα, ο οποίος σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, συνωμότησε με τη Μόσχα για την απόκτηση τεχνολογικών μυστικών που σχετίζονται με την κβαντική πληροφορική και τις πυρηνικές δοκιμές προς όφελος της αμυντικής έρευνας και ανάπτυξης της Ρωσίας.

Ο Νίκος Μπογονικολός συνελήφθη στο Παρίσι στις 9 Μαΐου και παραμένει υπό κράτηση εν αναμονή της έκδοσης του στις ΗΠΑ. «Ενώ φαινομενικά λειτουργούσε ως αμυντικός ανάδοχος για το ΝΑΤΟ και άλλες χώρες συμμάχους, ο κατηγορούμενος και η ομάδα του Aratos είχαν διπλές συναλλαγές, βοηθώντας να τροφοδοτήσουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας και την ανάπτυξη όπλων επόμενης γενιάς», δήλωσε ο εισαγγελέας της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ο κ. Μπογονικολός συνωμότησε με ένα δίκτυο εταιρειών που ενορχηστρώθηκαν από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών» για να αποκτήσουν δόλια και στη συνέχεια να διακινήσουν στρατιωτικές τεχνολογίες προέλευσης ΗΠΑ για να βοηθήσουν τους ρωσικούς τομείς άμυνας και ασφάλειας.

Οπως δήλωσε ο βοηθός διευθυντή του FBI: «Προμηθεύτηκε ευαίσθητο εξοπλισμό που πληροί τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ, σχεδιασμένο για συνθήκες τακτικών πεδίων μάχης, καθώς και εξαρτήματα με εφαρμογές σε διαστημικές και κρυπτογραφικές επικοινωνίες, για λογαριασμό των Ρώσων συνεργατών του, που επιδιώκουν να βελτιώσουν τις πολεμικές ικανότητες της χώρας τους», ενώ ειδικός πράκτορας της ΒΙS ανέφερε πως «ο κατηγορούμενος και η εταιρεία του όχι μόνο παραβίασαν τη νομοθεσία των ΗΠΑ, αλλά βοήθησαν περαιτέρω τον παράνομο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας».

Παρόμοια Άρθρα

ΝΔ Αχαϊας: Καταγγέλουμε στον δημοκρατικό λαό της Πάτρας τις φασιστικές ενέργειες

Γιατί είναι ιδιαίτερη η σημερινή μέρα για τον Μάκη Γιατρά

Χρήστος Βεργαναλάκης

Σε επιφυλακή και το Λιμενικό – Βίντεο από τα πύρινα μέτωπα

Δημητρίου