Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Εγκαινιάστηκε η εκπληκτική έκθεση της Αθωνικής Πολιτείας

Οι «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού»  σε συνεργασία με το περιοδικό «Πατρινόραμα», εγκαινίασαν την έκθεση «Από το Άγιον Όρος…Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία δια χειρός Μιχάλη Βασιλόπουλου». 

Τα εγκαίνια  πραγματοποιήθηκαν  στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών την Τετάρτη 29 Μαρτίου, όπου  παρέστησαν και μίλησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών,  κ.κ. Χρυσόστομος, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό Ανδρέα Κατσανιώτη,  Ηλίας Γκοτσόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης  Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος,  η  διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Dr. Αναστασία Κουμούση,  και η επιμελήτρια  της έκθεσης επικεφαλής   του  Τμήματος  Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, Dr Μαρία Αργυροπούλου, την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

 

Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Αλ. Βρής, όπου παρουσίασε στο κοινό τον καλλιτέχνη Μιχάλη Βασιλόπουλο και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιώργος Καρβουνιάρης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η επικεφαλής  του  Τμήματος  Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, η Dr Μαρία Αργυροπούλου.

Με το πιο ελαφρύ ξύλο στον κόσμο (μπάλσα), ο Μιχάλης Βασιλόπουλος «έχτισε» τα πιο βαριά μνημεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και οι δημιουργίες του αποτυπώνουν με κάθε λεπτομέρεια την αγιορείτικη αρχιτεκτονική κληρονομιά όπως αυτή μας σώζεται σήμερα.

 

Οι μακέτες των 20 Ιερών Μονών, τοποθετημένες πάνω στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής,  σπάνε το «Άβατον» και προσφέρουν μια νοερή περιήγηση στα απρόσιτα για πολλούς μοναστήρια.

Τον εκθεσιακό χώρο επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, όπου εντυπωσιασμένο απολάμβανε τις δημιουργίες του καλλιτέχνη Μιχάλη Βασιλόπουλου , δίνοντας έμφαση στις  λεπτομέρειες του έργου του.

Η  έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς  Μητροπόλεως  Πατρών, του Υπουργείου Εξωτερικών  ( στο οποίο υπάγεται το Άγιον Όρος), του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Άνοιξε τις πύλες της, την  Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και  θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και ημερίδες.

Ώρες λειτουργίας

09:00 το πρωί με 15:00

Eίσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες :

τηλ. 2610 874087

Παρόμοια Άρθρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος γιόρτασε τον προστάτη του

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ορκίστηκαν δυο μόνιμοι καρδιολόγοι στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Εγκαίνια στην Πατρών-Πύργου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημητρίου