Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Αργεί πολύ ακόμα ο δρόμος Καρπενήσι-Αγρίνιο, τι είπε ο Σταϊκούρας

Καμία εξέλιξη για τον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι για τα επόμενα τρία χρόνια αναφέρει η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά, μετά από συνάντηση με τον Χ. Σταϊκούρα.

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα στο Υπουργείο, τον ενημέρωσα για μεγάλα θέματα υποδομών που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία, ζητώντας τη συνδρομή του στην ταχύτερη δρομολόγηση λύσεων σε επίπεδο ολοκλήρωσης και χρηματοδότησης τους.

Για τον δρόμο κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιονία οδό, ο Υπουργός απάντησε ότι σε ένα χρόνο οι μελέτες του έργου θα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδότηση.

Για τον οδικό άξονα Πλατυγιάλι – Αστακός – Αγρίνιο- Καρπενήσι, ενημερωθήκαμε ότι τμήμα του και συγκεκριμένα τα πρώτα 7,5 χλμ. πλησίον της πόλης του Αγρινίου, υλοποιείται και θα παραδοθεί ολοκληρωμένο στο τρέχον έτος, ωστόσο για τα υπόλοιπα τμήματα δεν αναμένεται κάποια εξέλιξη για τα επόμενα 3 χρόνια λόγω έλλειψης χρημάτων.

Για το τμήμα Πλατυγιάλι – Αστακός, δεσμεύτηκε ότι θα το επανεξετάσει επανερχόμενος προς ενημέρωση μας, χωρίς ωστόσο να αφήνει περαιτέρω περιθώρια για επικείμενη ένταξη του σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Αιτωλοακαρνανία αντιμετωπίζεται ως περιοχή δεύτερης κατηγορίας, καθώς δεν φαίνεται να βρίσκεται στις προτεραιότητες των αρμοδίων.

Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να διεκδικούμε έργα, παρεμβάσεις και υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας και οι άνθρωποι της Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο την ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Παρόμοια Άρθρα

Οποιος είδε τον σκύλο-«ταξιτζή», να ενημερώσει (συν 500 ευρώ)

Η ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης!

Δημητρίου

Το μήνυμα Φαρμάκη στους Δήμους για το ΕΣΠΑ

Δημητρίου