Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Απ. Κατσιφάρας για την επέτειο: Το ΠΑΣΟΚ σήμερα καλείται να ηγηθεί μιας νέας προοδευτικής πολιτικής αναγέννησης στην κοινωνία και την πατρίδα

Ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κατσιφάρας έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για τη σημερινή επέτειο του ΠΑΣΟΚ:

«3 Σεπτέμβρη 1974 – 48 Χρόνια πριν !
Δεν ιδρύθηκε απλά ένα νέο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, γεννήθηκε ένα πολιτικό κίνημα που γύρισε σελίδα στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδας.

Ένα κόμμα εκτός του κατεστημένου πολιτικού status της εποχής, με Σοσιαλιστικό , Ριζοσπαστικό, Δημοκρατικό και βαθιά Προοδευτικό χαρακτήρα που συνεπήρε τις γνήσιες και πατριωτικές δυνάμεις της χώρας μας.

Χωρίς εξαρτήσεις από τα οικονομικά κατεστημένα και συμφέροντα, με σαφή ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό που μας συγκίνησε όλους.
Το νέο κόμμα εξέφρασε της αγωνίες της εποχής, κινητοποίησε την νεολαία και έφερε ελπίδα και αισιοδοξία στους μη προνομιούχους και τους αδικημένους.

Οι αγρότες βρήκαν έκφραση στον αγώνα τους, οι επιστήμονες σεβασμό και χώρο στην εξέλιξή τους, οι ΜΜ επιχειρήσεις το στήριγμά τους ενώ οι δυνάμεις της εργασίας αξιοπρέπεια.
Ο κορμός της στρατηγικής του συμπυκνώθηκε στο τρίπτυχο Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση.

Το ΠΑΣΟΚ απέκτησε γρήγορα μεγάλη κοινωνική δυναμική και μετεξελίχθηκε σε κόμμα εξουσίας με ισχυρές αναφορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας και απαλλαγμένο από εξαρτήσεις μετατράπηκε σε Φορέα μεγάλων Αλλαγών στην υγεία, την παιδεία, την αυτοδιοίκηση, την παραγωγή και στην θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας μας.

Μείωσε τις ανισότητες στην κοινωνία και έδωσε πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στους πολίτες.
Εγγυήθηκε την σταθερότητα και την ασφάλεια στην χώρα για πολλές δεκαετίες.

Σήκωσε μεγάλο βάρος μόνο του για της έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Βάρος που δεν του αναλογούσε και βρέθηκε σε πολύ δυσμενή θέση όπως και τα στελέχη του.

Σήμερα καλείται να ηγηθεί μιας νέας προοδευτικής πολιτικής αναγέννησης στην κοινωνία και την Πατρίδα στο νέο παγκόσμιο δυσμενές περιβάλλον.
Έχει ιστορικό χρέος και ευθύνη να ταυτιστεί με νέες προοδευτικές αλλαγές και προκλήσεις που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός.

Να υπερασπιστεί την εθνική ανεξαρτησία και να γίνει ο θεματοφύλακας για το δίκαιο, την ισονομία, τα δικαιώματα, τις πολιτικές ελευθερίες και το εισόδημα που δοκιμάζονται σκληρά.

Δεν υπάρχει μεσαίος δρόμος. Υπάρχει ο δημοκρατικός, ο προοδευτικός !
Ο δρόμος λοιπόν είναι ανοικτός και είναι μπροστά μας».

Παρόμοια Άρθρα

Συμμετοχή του Φωκίωνα Ζαΐμη στην Κέρκυρα, για την νομοθεσία του εναέριου ελέγχου των drones

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πελετίδης κατά Πέτσα για τους ναυαγοσώστες

Δημητρίου

Εστειλαν μήνυμα καίγοντας μηχανάκι στην Αγία Σοφία στην Πάτρα!

Χρήστος Βεργαναλάκης