Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Αγρότες Αμαλιάδας: Ή μας δίνετε αποζημιώσεις, ή βγάζουμε τα τρακτέρ στο δρόμο!

Σε ειδική σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας  αποφάσισαν ότι είτε θα πάρουν κανονικές αποζημιώσεις για τις ζημιές από τον καύσωνα στα αγροτικά προϊόντα, είτε θα βγάλουν τρακτέρ στους δρόμους.

Οι αγρότες επιβεβαίωσαν τις μεγάλες ζημιές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού, σε αμπέλια, σταφίδες, ελιές και κηπευτικά. Ζημιές που σε περιπτώσεις αγγίζουν ακόμα και το 100%.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος: «Περιμένουμε από τον ΕΛΓΑ, στον οποίο θα κάνουμε επίσκεψη και στην Πάτρα και στην Αθήνα, την επιβεβαίωση των πραγματικών ζημιών για την αποζημίωση των παραγωγών.

Σε διαφορετική περίπτωση το φθινόπωρο τα τρακτέρ θα είναι στους δρόμους. Γιατί ο κόσμος έχει πάθει μεγάλες ζημιές. Σε αμπέλια και σταφίδες που έχουν χτυπηθεί κυρίως οι ζημιές φτάνουν μέχρι και το 100%!

Οι ελιές είχαν πρόβλημα με την ανθοφορία, ενώ και η βιομηχανική τομάτα έχει πρόβλημα. Μάλιστα, Ο κόσμος αγανακτεί γιατί έχει τιμή 1,5 ευρώ το κιλό και ο ΕΛΓΑ την αποζημιώνει με 0,70, ούτε στο μισό δηλαδή.

Παρόμοια Άρθρα

Κατεβαίνει στην Πάτρα ο Μητσοτάκης (ίσως 22 ή 23 Οκτωβρίου)

Χρήστος Βεργαναλάκης

Βασ. Τσιρίκος: Με τρόπο συντεταγμένο θα ασκήσουμε δομική αντιπολίτευση

Χρήστος Βεργαναλάκης

ΠΑΣΟΚ: Κάλεσμα για εκλογικό αγώνα την Παρασκευή

Δημητρίου