Patra News
Slider Οικονομία

Σφίγγει ο κλοιός για τα POS. Τσουχτερά πρόστιμα

Η υποχρεωτική χρήση των POS έχει επεκταθεί πλέον σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Από 1η Ιανουαρίου εντάχθηκαν και οι 35 τελευταίοι κλάδοι που εξαιρούνταν, οπότε θα πρέπει και αυτοί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου να προμηθευτούν POS και να δέχονται πληρωμές μέσα από αυτό, είπε στην ΕΡΤ η φοροτεχνικός Αθανασία Στολάκη.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, τα περίπτερα, τα ψιλικατζίδικα και τα μίνι μάρκετ, τα ταξί, οι ασφαλιστικοί πράκτορες και οι μεσίτες, οι διαφημιστικές εταιρείες και οι υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων, καθώς και τα θέατρα και τα σινεμά.

Όλοι αυτοί θα πρέπει να προμηθευτούν POS μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, ενώ εάν έχουν καταθέσει αίτηση για την προμήθεια αλλά εκκρεμεί η εγκατάσταση, τότε το περιθώριο συμμόρφωσης μπορεί να φτάσει μέχρι 31 Μαρτίου.

Το πρόστιμο σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει εγκαταστήσει μέχρι τότε, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.500 ευρώ.

Μιλάμε για όλους τους κλάδους πλέον, αν και υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα αυτοί που πουλάνε μόνο χονδρική, που εκδίδουν μόνο τιμολόγια.

Παράλληλα, θα πρέπει μέχρι τις 29 Μαρτίου να όλες οι επιχειρήσεις να συνδέσουν τα POS με τις ταμειακές μηχανές.

Ουσιαστικά δηλαδή μετά από αυτό τα POS παύουν να λειτουργούν αυτόνομα, θα δέχονται εντολές μόνο μέσα από τις ταμειακές μηχανές.

Οπότε όταν κάποιος πηγαίνει και πληρώνει με χρεωστική πιστωτική κάρτα, θα παίρνει οπωσδήποτε και απαραίτητα την απόδειξή του.

Παρόμοια Άρθρα

Δημ. Μπιμπής: Κάηκε το χωριό μου, το Πελόπιο, ευτυχώς δεν έχουμε κηδείες

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο δήμαρχος Πύργου στο κινητό Πολυιατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Χρήστος Βεργαναλάκης

Οι δήμαρχοι Πύργου, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως πιέζουν ασφυκτικά για το Πύργος-Τσακώνα