Patra News
Οικονομία

ΕΝΥΠΕΚΚ: Μειώνουν με “τρικ” την υψηλή ανεργία διαγράφοντας του μακροχρόνια άνεργους

Αποκαλυπτικό το σημερινό δημοσίευμα 13/02/2022 της Καθημερινής!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Καθημερινής” ρεπορτάζ Π. Παπαδιοχος, το Υπουργείο Εργασίας, με νόμο που θα φέρει στη Βουλή, θα διαγράψει από το κατάλογο των ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.  τους μακροχρόνια ανέργους, που για το μήνα Δεκέμβριο ανήλθαν στους 579.400 ή σε ποσοστό 52,6% του συνόλου των ανέργων.
Προφανής στόχος της Κυβέρνησης, καθώς και της προηγούμενης, είναι να σταματήσει ο Ο.Α.Ε.Δ. να βρίσκει κάθε μήνα διπλάσιους ανέργους από την Ελληνική Στατιστική, αφού αυτή καταμετρά (και ορθώς) και τους μακροχρόνια ανέργους, αυτούς δηλαδή που είναι άνεργοι πάνω από ένα έτος.
Όπως αποκάλυψε η ΕΝΥΠΕΚΚ με την από 20/01/2022 ανακοίνωση, μόνο για το μήνα Νοέμβριο 2021 η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε 624.858 ανέργους ή ποσοστό 13,3% ενώ, λίγες ημέρες μετά, ο Ο.Α.Ε.Δ. ανακοίνωσε 1.109.366 ανέργους ή ποσοστό 24%

Από τους εγγεγραμμένους ανέργους, σύμφωνα πάντα με τον Ο.Α.Ε.Δ. 579.400 (ποσοστό 52.,6%) είναι άνεργοι πάνω από ένα έτος! Από αυτούς, το 54% είναι άνεργοι πάνω από τρία χρόνια ενώ το 9% παραμένει στην ανεργία πάνω από 10 έτη!

Η θηριώδης διαφορά του αριθμού των ανέργων μεταξύ ΟΑΕΔ – ΕΛΣΤΑΤ, την οποία επισημαίνουμε συνεχώς εδώ και πολλούς μήνες, απασχολεί τώρα σοβαρά την κυβέρνηση, αφού ο ΟΑΕΔ, με τις διαδοχικά έγκυρες μετρήσεις του, κατεδαφίζει το αφήγημα της σημερινής (αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης) για δήθεν μεγάλη μείωση της ανεργίας.

Με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η “Καθημερινή”, αν δεν υπολογίζονται οι μακροχρόνια άνεργοι, οι δύο οργανισμοί ΟΑΕΔ – ΕΛΣΤΑΤ θα δίνουν τα ίδια.

Ευνοϊκά για τη Κυβέρνηση – Ποσοστά εγγεγραμμένης ανεργίας.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί τη Κυβέρνηση να μην προβεί στη διαγραφή των μακροχρόνια ανέργων από τους καταλόγους των ανέργων και να αναζητήσει κονδύλια για την γενναία και σταθερή στήριξη τους.

https://enypekk.gr/2022/02/13/meionoyn-me-tpik-thn-ypshlh-anepgia-diagpafontas-toys-makpoxponia-anepgoys

Παρόμοια Άρθρα

ΟΑΕΔ: Τα «άγνωστα» οφέλη της κάρτας ανεργίας (λίστα)

Nikoleta

Ο Σημίτης συνεχάρη τον…Σημίτη για την ένταξη στο ευρώ!

Χρήστος Βεργαναλάκης

ΟΠΕΚΑ-Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα ανοίξουν οι αιτήσεις (δικαιούχοι)

Nikoleta