Patra News
Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Προς το τέλος τους οι επιχειρήσεις διάσωσης – Παραμένει άγνωστος ο αριθμός αγνοουμένων

Οι προσπάθειες διάσωσης επιζώντων πλησιάζουν στο τέλος τους σήμερα (19.02.2023) στην πληγείσα από τον σεισμό Τουρκία, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την πιο αιματηρή καταστροφή στην σύγχρονη ιστορία της χώρας. Πολλοί πλέον να βρεθούν τα πτώματα των αγαπημένων τους για να μπορέσουν να τους κηδεύσουν.

Περισσότεροι από 46.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σε Τουρκία και Συρία τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου. Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς περίπου 345.000 διαμερίσματα έχει γίνει τώρα γνωστό ότι έχουν καταστραφεί στην χώρα και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Αν θα προσευχόμουν να βρω έναν νεκρό; Ναι (…) πρέπει να παραδώσουμε το σώμα του στην οικογένεια», είπε ο χειριστής εκσκαφέα Ακίν Μποζκούρτ, καθώς απομάκρυνε τα συντρίμμια από κατεστραμμένο κτίριο στην πόλη Καχραμανμαράς. «Όταν βγάζεις ένα πτώμα κάτω από τόνους ερειπίων, οικογένειες περιμένουν με ελπίδα», συνέχισε ο Μποζκούρτ. «Θέλουν να κάνουν κηδεία. Θέλουν έναν τάφο», προσθέτει.

Βάσει της ισλαμικής παράδοσης, οι νεκροί πρέπει να ενταφιάζονται το συντομότερο δυνατό.

Παρόμοια Άρθρα

Ενεργειακή κρίση: Τι θα συμβεί στις 22 Ιουλίου και γιατί ανησυχούν οι αγορές

Nikoleta

Qatargate: Παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό η κόρη του Παντσέρι

Γιώργος Αθανασόπουλος

Πυροσβεστική: Κίνδυνος με το αντισηπτικό

Nikoleta