Patra News
Slider Κόσμος

Πέθανε 26 χρόνια μετά το θάνατο του αγαπημένου του γιου και της πριγκίπισσας

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο αιγυπτιακής καταγωγής ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Harrods, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

Ο θάνατός του επήλθε σχεδόν 26 χρόνια μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, στο οποίο σκοτώθηκαν ο μεγαλύτερος γιος του, Ντόντι, και η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, στις 31 Αυγούστου 1997.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Fulham FC, η οικογένειά του ανέφερε: «Η κυρία Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, τα παιδιά και τα εγγόνια της επιθυμούν να επιβεβαιώσουν ότι ο αγαπημένος σύζυγός της, πατέρας και παππούς τους, Μοχάμεντ, απεβίωσε ειρηνικά από γηρατειά την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023.

Απόλαυσε μια μακρά και γεμάτη συνταξιοδότηση περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του. Η οικογένεια έχει ζητήσει να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή αυτή τη στιγμή».

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1960. Από νωρίς αποτέλεσε μεγάλος παράγοντας στην ανάπτυξη του Ντουμπάι, ενώ αργότερα αγόρασε μαζί με τα αδέλφια του το House of Fraser, στο οποίο ανήκε το Harrods, καθώς και το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι.

Είχε δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του ποδοσφαίρου καθώς είχε αγοράσει την αγγλική ομάδα Φούλαμ.

Ήταν παντρεμένος με τη Σαμίρα Κασόγκι από το 1953 έως το 1956 και είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Ντόντι που ανέπτυξε σχέση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το 1985, ο Φαγιέντ παντρεύτηκε τη Φινλανδή και πρώην μοντέλο Heini Wathen με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Παρόμοια Άρθρα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πλατανόβρυση στην Πάτρα

Λάππα-Μετόχι: «Χώσιμο» του «Μπάγεβιτς» στη δημοτική αρχή Σπ. Μυλωνά!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Παραμονές Χριστουγέννων έβαλαν Δημοτικό Συμβούλιο

Δημητρίου