Patra News
Slider Κόσμος

Επειγόντως να μπει σε ψυχιατρείο: ζωολόγος επιστήμονος βίαζε άλογα και σκότωνε σκυλιά

Φρίκη και αηδία προκαλεί η δράση επιστήμονα με ειδίκευση στους κροκόδειλους. Ο 52χρονος Άνταμ Μπρίτον έστελνε άθλια μηνύματα σε χρήστες του Telegram με τίτλο «Monster», στα οποία καυχιόταν για το πώς βασάνιζε μικρά ζώα ως παιδί, κακοποιούσε άλογα ως 13χρονος και ενθάρρυνε άλλους να κακοποιούν σεξουαλικά και να σκοτώνουν σκύλους.

Ο Άνταμ Μπρίτον ομολόγησε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντάργουιν τη Δευτέρα για περίπου 50 κατηγορίες σχετικά με κακοποίηση ζώων, κτηνοβασία και για κατοχή υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που είδε η Daily Mail, ο άλλοτε σεβαστός ακαδημαϊκός και ζωολόγος προμηθεύτηκε περίπου 42 σκυλιά στο Gumtree Australia σε διάστημα δύο ετών με μοναδικό σκοπό να τα βασανίζει μέχρι θανάτου, μπροστά στην κάμερα.

Ο Μπρίτον συχνά κανόνιζε να παίρνει σκύλους από οικογένειες που αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τα κατοικίδιά τους λόγω εργασίας ή προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, τα κείμενα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο δείχνουν ότι ο Μπρίτον κακοποιούσε ζώα πολύ πριν βρεθεί στο στόχαστρο των τοπικών Αρχών.

Μεταξύ 2020 και 2022 διατηρούσε δύο λογαριασμούς στο Telegram με τα ονόματα Monster και Cerberus, τους οποίους χρησιμοποιούσε για να στέλνει υλικό από την κακοποίηση σε άλλους διεφθαρμένους.

Σε αυτές τις συνομιλίες μιλούσε ελεύθερα για τις διαταραγμένες φαντασιώσεις του περί κτηνοβασίας, οι οποίες ξεκίνησαν όταν ήταν παιδί και μεγάλωνε στην Αγγλία.

«Θυμάμαι ότι ήμουν σαδιστής με μικρά ζώα όταν ήμουν ίσως επτά ή οκτώ ετών και το καταπίεζα, αλλά πραγματικά άρχισε να επανέρχεται στις φαντασιώσεις μου στα 20 και στα 30», έγραφε ο Μπρίτον.

Αυτοπροσδιοριζόταν ως «ζωομανής» (zoosadist). Στα μηνύματα έγραφε: «Έγινα σαδιστής ζώων όταν ήμουν… μάλλον γύρω στα 12. Θυμάμαι αμυδρά ότι ενδιαφερόμουν για τα ζώα πριν από αυτό, αλλά τότε ήταν που έγινε σεξουαλικό.

Άρχισα να πηδάω φράχτες όταν ήμουν 13 ή 14 ετών και να κακοποιώ άλογα».

Στις 22 Απριλίου, ένα μήνα αφότου ο Μπρίτον δημοσίευσε βίντεο στο διαδίκτυο, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του, στα νότια του Ντάργουιν.

Οι ντετέκτιβ κατέσχεσαν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, εργαλεία, όπλα, σύνεργα για σκύλους και σεξουαλικά παιχνίδια.

Ο Μπρίτον κατηγορήθηκε για 37 κατηγορίες κακοποίησης ζώων, 10 κατηγορίες βιασμού ή απόπειρας βιασμού σκύλου και τέσσερις κατηγορίες κατοχής ή μετάδοσης υλικού κακοποίησης παιδιών.

Από τη σύλληψή του τελεί υπό κράτηση και θα εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο για την επιβολή ποινής στις 13 Δεκεμβρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Χαρούμενος ο Χρ. Μπούρας, αναστατωμένοι στο Αίγιο…

Πάτρα: Είπαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο

Γιώργος Αθανασόπουλος

Ερχεται Πάτρα σήμερα ο Χρυσοχοϊδης για να θαυμάσει από κοντά τα σοβαρά προβλήματα των τριών Νοσοκομείων της πόλης

Χρήστος Βεργαναλάκης