Patra News
Κουζίνα

Για πόσο καιρό μπορούμε να διατηρήσουμε τα τρόφιμα στην κατάψυξη

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας ότι μπορούμε να καταψύξουμε τα τρόφιμα για έξι μήνες

Για την αποθήκευση τροφών στην κατάψυξη μίλησε στην εκπομπή Όλα για τη ζωή μου η διαιτολόγος – διατροφολόγος Ηρώ Αδαμοπούλου.

Τονίζοντας ότι αυτό εξαρτάται και από το είδος του τροφίμου και το αν είναι μαγειρεμένο ή ωμό όταν τοποθετήθηκε στην κατάψυξη.

«Στην κατάψυξη τα τρόφιμα διατηρούνται τέλεια στους -18 βαθμούς Κελσίου και χαμηλότερα» πρόσθεσε.

Για τα προϊόντα που μπορούν να καταψυχθούν η διαιτολόγος – διατροφολόγος Ηρώ Αδαμοπούλου τόνισε ότι μπορεί να είναι όσπρια, μαγειρεμένα κρέατα και πουλερικά πάντα με σάλτσα, αλλά και μισομαγειρεμένα φαγητά όπως παστίτσιο. «Αυτά μπορούμε να τα κρατήσουμε μέχρι τρεις μήνες στην κατάψυξη μας» συμπλήρωσε.

«Ποτέ δεν καταψύχουμε ένα φαγητό που είναι ζεστό, γιατί θα μεταβάλει και τη θερμοκρασία των υπόλοιπων τροφίμων που έχουμε στην κατάψυξη» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στους τρόπους που θα πρέπει να τοποθετηθούν στην κατάψυξη τα τρόφιμα, υπογραμμίζοντας ότι η καλύτερη επιλογή είναι το κενό αέρως.

 

megatv

Παρόμοια Άρθρα

Πασχαλινά αυγά: Πόσο διαρκούν εκτός ψυγείου

Nikoleta

Λευκό ρύζι: Πόσο υγιεινό είναι;

Nikoleta

Να ο τρόπος να ξεπαγώνεις εύκολα και γρήγορα το κρέας

Nikoleta