Patra News
Slider Ελλάδα

Aληθινή κόλαση στη Ρόδο, επιτάχθηκαν μέχρι και επιβατηγά πλοία!

Κόλαση φωτιάς στο νησί των ιπποτών. Εκκενώσεις χωριών και εγκλωβισμός πυροσβεστών και μοναχών σε μοναστήρι στην Υψενή. Σε ξενοδοχειακές μονάδες έφτασαν οι φλόγες. Επιχείρηση του Λιμενικού για τον απεγκλωβισμό ατόμων από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος.

Την εκκένωση της κοινότητας Ασκληπιού και της περιοχής Κιοταρίου ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα, με εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίησή του, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή Κιοτάρι υπάρχουν και ξενοδοχειακές μονάδες με τρεις από αυτές να παραδίδονται στις φλόγες αφού πρώτα εκκενώθηκαν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίου πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Λίγο αργότερα στήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού για τον απεγκλωβισμό ατόμων από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος. Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος 4 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, πάνω από 30 ιδιωτικά σκάφη (ημερόπλοια και φουσκωτά), δύο σκάφη του Στρατού Ξηράς, ενώ καταφθάνει στην περιοχή και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Επίσης, επιτάχθηκαν όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ παράλληλα ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από το Κιοτάρι, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, σε ασφαλές σημείο.

Ήδη έχουν μεταφερθεί αρκετοί τουρίστες από το πλωτό του Λιμεναρχείου Ρόδου και με ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Από το υπουργείο Ναυτιλίας δεσμεύθηκαν 3 επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία στο λιμάνι της Ρόδου για να φιλοξενηθούν τουρίστες.

Παρόμοια Άρθρα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα – Λαγουβάρδος: Χιόνια μέχρι την Πέμπτη – Νέο κύμα το μεσημέρι στην Αττική

Nikoleta

Κάτι συνέβη και δεν θα γίνει κινητοποίηση σε Βραχνέικα-Ροϊτικα-Μονοδένδρι…

Δημητρίου

Αγωγός ομβρίων και πεζοδρόμιο στα Τσακώνικα της κοινότητας Φράγκα σε 4 μήνες

Χρήστος Βεργαναλάκης