Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας: Γιατί συνεχίζουμε τις καταλήψεις

Αποφασισμένοι να διατηρήσουν την κατάληψη στο σχολικό συγκρότημά τους για όσο χρειαστεί δείχνουν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, εκτιμώντας πως οι χειρισμοί του υπουργείου Παιδείας με το άνοιγμα των σχολείων είναι λανθασμένοι σε μια περίοδο κατά την οποία η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση λόγω της εύκολης μεταδοτικότητας της νόσου.

Καθημερινά οι μαθητές βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της σχολικής τους μονάδας, μην επιτρέποντας την είσοδο σε κανέναν και διατρανώνοντας τα αιτήματά τους, με βασικό τη διακοπή λειτουργίας των μαθητών και την έναρξη της τηλεκπαίδευσης προκειμένου να μην υπάρχει ο φόβος του κορωνοϊού και η μετάδοσή του σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

Για το ζήτημα αυτό μίλησε η πρόεδρος του 15μελους του σχολείου Βασιλική Παπαδοπούλου, που τόνισε τα εξής: «Η κατάληψη γίνεται για τα μέτρα που έχουν παρθεί από την κυβέρνηση και δεν μας κρατούν καθόλου ασφαλείς. Δεν υπάρχουν αρκετές αίθουσες ώστε να είμαστε προστατευμένοι και τα σχολεία έχουν ανοίξει με τόσες χιλιάδες κρούσματα, χωρίς η κυβέρνηση να κάνει κάτι για αυτό».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του 15μελους Κώστας Κότσιφας συμπλήρωσε τα εξής: «Κάνουμε την κατάληψη για τα μέτρα που έχουν παρθεί και με αίτημα να κλείσουν τα σχολεία και να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση, προκειμένου να έχουμε ασφάλεια. Σεβόμαστε το σχολείο και το διευθυντή μας, αλλά δε σεβόμαστε τις αποφάσεις του υπουργείου για άνοιγμα των σχολείων».

ΦΩΤΟ: patrisnews

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Από Μεγάλη Τρίτη η επιταγή ακρίβειας

Δημητρίου

Πάτρα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε σπίτια και συλλήψεις για ηρωϊνη – Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Γιώργος Αθανασόπουλος

Ομιλία Νίκης Κεραμέως και βραβεύσεις Γυναικών

Δημητρίου