Patra News
Slider Ελλάδα

Φυλακισμένος στην Κέρκυρα πέρασε στο Πανεπιστήμιο!

Μάγκας ο τύπος. Αξίζει πολλά μπράβο. Ο ο Γ.Τ,  κρατούμενος των φυλακών Κέρκυρας, έδωσε πανελλήνιες και πέτυχε την εισαγωγή του σε ΑΕΙ.

Από το νέο ακαδημαϊκό έτος ο 32χρονος κρατούμενος θα είναι πλέον φοιτητής αποδεικνύοντας ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ο Γ.Τ είναι ο πρώτος κρατούμενος των φυλακών Κέρκυρας που έλαβε μέρος σε πανελλήνιες εξετάσεις καταφέρνοντας να εξασφαλίσει το «χρυσό» εισιτήριο που τον φέρνει πιο κοντά στο όνειρό του. Υπενθυμίζεται ότι ο κρατούμενος είχε δώσει πανελλήνιες ως κατ’ ιδίαν διδαχθείς μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος ως επιπλέον εξεταστικό κέντρο στην Κέρκυρα

Σε μήνυμά της, η καθηγήτρια του Σχολείου Νεκταρία Ιωάννου αναφέρει: “Μικρές ανάσες αισιοδοξίας μέσα στο γενικότερο ζόφο που μας περιβάλλει… Είναι μεγάλη η χαρά σήμερα: το παιδί που διάβαζε όλη τη χρονιά μόνος του (κατ’ ιδίαν διδαχθείς) κι έδωσε Πανελλήνιες εντός του ΚΚ Κέρκυρας, πληροφορήθηκα ότι πέρασε σε σχολή ΑΕΙ (που δε θα αποκαλύψω για ευνόητους λόγους προστασίας των προσωπικών του δεδομένων)».

Ο τρόπος πάντως με τον οποίο ο 32χρονος θα παρακολουθεί τα μαθήματα αναμένεται να εξεταστεί από το Συμβούλιο Φυλακών Κέρκυρας. Ως μια πιθανή λύση εξετάζεται η χορήγηση έκτακτων αδειών.

 

Παρόμοια Άρθρα

Στη φυλακή ο φερόμενος ως δολοφόνος του Κώστα Τσάχαλου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πλακιωτάκης: Στο Λιμενικό ο έλεγχος επιβίβασης στα πλοία από την Πέμπτη

Nikoleta

Γρ. Αλεξόπουλος: η δημοτική αρχή δεν άφησε ελεύθερους τους μελετητές για το παραλιακό μέτωπο…

Χρήστος Βεργαναλάκης