Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Τετ α τετ δημάρχου Πύργου και διοικητή ΟΑΕΔ για θέματα ανεργίας

 

Με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου και αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ Γ. Καραστέργιο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, με την χρόνια οικονομική κρίση, στην οποία προστέθηκαν και οι επιπτώσεις της πανδημίας κυρίως στον οικονομικό ιστό, αναφερόμενος στη σημαντική και ουσιαστική βοήθεια που προσφέρεται μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Αναφορικά με την αξιοποίηση των  προγραμμάτων του ΟΑΕΔ., ο κ. Αντωνακόπουλος δηλώνει: «Προχωράμε στη δεύτερη φάση υλοποίησης του προγράμματος μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Σ’ αυτή τη φάση θα πάρουμε τουλάχιστον 50 άνεργους με ειδικότητες που χρειαζόμαστε. Το πιο βασικό σ’ αυτό το πρόγραμμα είναι τα ένσημα που ασφαλίζουν οι εργαζόμενοι για να έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Υλοποιούμε επίσης προγράμματα για ΑΜΕΑ και βάση των αναγκών μας δίνουμε τις ειδικότητες. Και στα δύο προγράμματα ο Δήμος συμμετέχει με μικρό ποσοστό στη μισθολογική δαπάνη από τον προϋπολογισμό του. Έτσι δημιουργούμε θέσεις εργασίας, βοηθάμε συμπολίτες μας να πάρουν σύνταξη, δίνουμε εισόδημα στην περιοχή, τονώνουμε την αγορά. Η συνεργασία μας με τον ΟΑΕΔ είναι αγαστή και κάνουμε πολύ καλή δουλειά».

 

Παρόμοια Άρθρα

Ανησυχία και στους Δήμους στην Αχαϊα: Καταργούνται όλα τα ΝΠΔΔ!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πάτρα: Τετραπλός εμπρησμός – μήνυμα σε εταιρία Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ

Πνίγηκε 55χρονος στην παραλία Γρίμποβο στη Ναύπακτο

Χρήστος Βεργαναλάκης