Patra News
Slider Ελλάδα

Στο εδώλιο ο παππάς που έβριζε και πρόσβαλε μια άνεργη τρανς σε συσσίτιο

Σε δίκη, για εξύβριση κατ’ εξακολούθηση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, παραπέμπεται με εισαγγελική απόφαση ο ιερέας στην εκκλησία Αγ. Νικόλαος στην Καλλιθέα, μετά τη χυδαία επίθεσή του σε βάρος άνεργης τρανς γυναίκας.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, το οποίο μεταδίδει δηλώσεις της δικηγόρου του θύματος της επίθεσης, Αγγελικής Σουγλέ, ο ιερέας παραπέμπεται σε δίκη, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του τμήματος αντιρατσιστικής βίας της ΓΑΔΑ καθώς ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη.

Για το περιστατικό είχε ζητήσει έρευνα και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χωρίς τελικά να έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα.

«Αν και βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, ωστόσο η εισαγγελική έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Όπως όλα δείχνουν στην δίκη που θα γίνει όταν αυτή οριστεί, ο ιερέας θα είναι κατηγορούμενος για εξύβριση κατ εξακολούθηση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Εμείς είχαμε καταθέσει μήνυση στο αντιρατσιστικό τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Εκεί έγινε η προανάκριση, εκεί κλήθηκε να απολογηθεί ο ιερέας. Εμείς θα υποστηρίξουμε την υπόθεση μέχρι τέλος γιατί ήταν ανήθικο όλο αυτό που συνέβη.

Μιλάμε για ένα τρανς ταλαιπωρημένο άτομο, το οποίο πήγε να πάρει ένα πιάτο φαγητό και δέχτηκε μια επίθεση άνευ προηγουμένου.

Ακόμα και μετά προσπαθούσε να πείσει πως είχε δίκαιο με αποτέλεσμα να μην δείξει ένα δείγμα καλής θέλησης» δήλωσε η δικηγόρος Αγγελική Σουγλέ.

Θυμίζουμε για το περιστατικό πως όταν ο ιερέας της εκκλησίας ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της Ι.Κ. προσπάθησε να τη διώξει, ενώ της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς τρανσφοβικούς και άκρως κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά».

Η Αγγελική Σουγλέ είχε σχολιάσει: «Υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται. Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πουτ…. για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η “γραμμή” της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα».

Παρόμοια Άρθρα

Τους πήρε και τους σήκωσε σε Ματαράγκα και Χαϊκάλι. Πολλές οι ζημιές σε καλλιέργειες

Το απόγευμα στη Ναύπακτο κηδεύεται η Χαρούλα, που κανείς δεν ξέρει ακόμα πώς έσβησε εν ώρα περιπολίας…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Η Αχαΐα είχε σήμερα 542 κρούσματα Covid-19!

Δημητρίου