Patra News
Slider Ελλάδα

ΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ: “Ασταμάτητες απ’ ευθείας αναθέσεις από το Υπουργείο Υγείας”

  «Στο ίδιο έργο θεατές: Ασταμάτητος ο ρυθμός των απευθείας αναθέσεων από το Υπουργείο Υγείας.».

Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου και θέμα τον αδιαφανή τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματα του ελληνικού λαού η κυβέρνηση ακόμα και λίγο καιρό πριν από τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2023, κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σε μια περίοδο που επιχειρήσεις και νοικοκυριά αγωνιούν και δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, το επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης ΑΕ επιδίδεται σε μια ανεξέλεγκτη διοχέτευση δημοσίου χρήματος μέσω απευθείας αναθέσεων, πολλές εκ των οποίων γίνονται σε νεοσύστατες εταιρείες γαλάζιων κομματικών στελεχών και παρατρεχάμενων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την δημοσιογραφική έρευνα που πραγματοποίησε η Data Journalists, τους τελευταίους 14 μήνες έχει γίνει σωρεία απευθείας αναθέσεων ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από διοικήσεις συγκεκριμένων νοσοκομείων προς την ΙΚΕ με την επωνυμία «Ελληνικός Χαλκός» ή «HELLENIC COPPER P.C.», η οποία ιδρύθηκε μέσα στα χρόνια της πανδημίας, τον Αύγουστο του 2020.

Η διαφάνεια και η λογοδοσία ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι άγνωστες έννοιες για τα “άριστα” στελέχη της κυβέρνησης. Η λεηλασία του δημοσίου πλούτου δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πολιτική αλλαγή τώρα για να υπάρξει διέξοδος από την κρίση Μητσοτάκη.

Παρόμοια Άρθρα

Επέμεινε στις ομοφοβικές αναστολές του ο Κατσανιώτης, οραματιζόμενος σκοτεινά φαντάσματα…

Χρήστος Βεργαναλάκης

14 μήνες φυλάκιση με αναστολή «έφαγε» γνωστός πρώην πρόεδρος του ΝΟΠ για οικονομική-εργατική υπόθεση

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο π. Αλέξανδρος Λαθούρος χειροτονήθηκε πριν από 15 χρόνια!

Δημητρίου