Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σαν σήμερα ο γάμος που έγραψε ιστορία: Ο Ανδρέας παντρευόταν τη Δήμητρα Λιάνη (ΦΩΤΟ)

Σαν σήμερα ήταν, πριν 33 χρόνια. Το ημερολόγιο έγραφε 13 Ιουλίου 1989, όταν ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύτηκε σε τρίτο γάμο την αεροσυνοδό της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Δήμητρα Λιάνη, στο ναό της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, μετά από ένα θυελλώδες ειδύλλιο που τάραξε την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

Ο 70χρονος τότε ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, ο μέχρι πριν 11 ημέρες πρωθυπουργός της χώρας, έκανε πράξη αυτό που όλοι περίμεναν μόλις έβγαινε το διαζύγιο του από τη Μαργαρίτα Τσαντ, να παντρευτεί την 35χρονη αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη.

Άπειρες σελίδας γράφτηκαν στον τύπο της εποχής, για το ζευγάρι. Κάποιοι τα έβαζαν με τη Λιάνη, ενώ κάποιοι άλλοι τα έβαζαν με τον Παπανδρέου για την ανέγερση της βίλας στην Εκάλη εν μέσω πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων. Τότε ήταν που ο τζέντλεμαν Ανδρέας Παπανδρέου υπερασπιζόμενος την εκλεκτή της καρδιάς του, είπε την περίφημη φράση «Μη χτυπάτε τη Δήμητρα, χτυπήστε εμένα».\

Η Δήμητρα Λιάνη ήταν αεροσυνοδός στο πρωθυπουργικό

αεροσκάφος το 1982, ύστερα από εισήγηση του αδελφού της, Γιώργου. Η σχέση ξεκίνησε το 1986 και δυο χρόνια αργότερα, το 1988 το ιστορικό νεύμα στο αεροπλάνο την επισημοποίησε.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε τότε από το Λονδίνο μετά την επέμβαση στην καρδιά. Η Δήμητρα Λιάνη ήταν στο πλευρό του όλον αυτόν τον καιρό.

Παρόμοια Άρθρα

Φοβερός Μαζώ, δεν έχει το θεό του. Ντύθηκε Πάπας!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪ́ΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, 5-6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Nikoleta

Αρναούτογλου-καιρός: Ανατροπή το Σαββατοκύριακο ακόμη & με χιόνια

Nikoleta