Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πώς συνδέονται η Αχαϊκή Τράπεζα και η Χρυσή Αυγή!!!

Η Αδαμαντία Οικονόμου χειρίστηκε το πιο βασικό κομμάτι της υπόθεσης της Αχαϊκής Τράπεζας και μέσω αυτής, ουσιαστικά, δεν ασκήθηκε αναίρεση και οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο σε δίκη που θα διεξαχθεί!  Ηταν η εισαγγελέας που προκάλεσε σεισμό αντιδράσεων όταν είχε εισηγηθεί ουσιαστικά την αθώωση των πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής στην υπόθεση Ρουπακιά.

Ηταν αναμενόμενη η απόρριψη του αιτήματος για αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που στρέφεται κατά 88 στελεχών και πελατών της υπό εκκαθάριση Αχαϊκής Τράπεζας, με την κατηγορία της απιστίας.

Μετά το αίτημα στελεχών της τράπεζας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας χρέωσε την υπόθεση στην αντιεισαγγελέα του ΑΠ Αδαμαντία (Νάντια) Οικονόμου, η οποία σημειωτέων έλκει την καταγωγή της από την Βλασία Αχαΐας και είναι αδελφή του προέδρου Εφετών Πάτρας Γιώργου Οικονόμου.

Το αναμενόμενο της απορριπτικής απόφασης, πάντα κατά την ίδια αξιόπιστη πηγή μας, εστιάζεται στο γεγονός ότι η κ. Οικονόμου δεν υπεισήλθε τελικά στην ουσία της υπόθεσης. Τούτο συμβαίνει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και γι’ αυτό οι αναιρέσεις, κατά καιρούς, από τον Αρειο Πάγο είναι ελαχιστότατες…

«Η έμπειρη αντιεισαγγελέας μάλλον βρήκε καλογραμμένη την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών οπότε δεν χρειάστηκε να αναζητήσει αναιρετικά στοιχεία», ήταν η επισήμανση έγκυρου εισαγγελικού λειτουργού.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η κ. Οικονόμου ήταν εισαγγελέας της έδρας στην πιο ιστορική δίκη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και είχε προτείνει να δοθεί αναστολή, δηλαδή αθώωση, σε όλους τους καταδικασθέντες της «Χρυσής Αυγής» πλην του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά.

Η εισήγησή της είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, και ευτυχώς που δεν πέρασε η εισήγησή της και οι χρυσαυγίτες τιμωρήθηκαν παραδειγματικά.

Παρόμοια Άρθρα

Ο Κούγιας υπερασπίζεται την πρώην σύζυγό του και αποκαλύπτει πώς έγινε το επίμαχο συμβάν

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αργίες 2021: Tο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όλες οι ημερομηνίες

Nikoleta

Eφυγε η Αντζελίνα Τζολί από το Κατάκολο και έκλεισαν τα ΕΛΤΑ!

Χρήστος Βεργαναλάκης