Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πώς γλύτωσε την καταστροφή η Αρλα στο παρά ένα…

Οι φλόγες που ξεπήδησαν σε ελαιώνα δίπλα στο σχολικό συγκρότημα της Αρλας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σήμαναν συναγερμό χθες το πρωί. Προ στιγμή, απειλήθηκαν τουλάχιστον δυο σπίτια. Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν ακαριαία με τους εθελοντές και όχι μόνο, να προστρέχουν στο σημείο, σε μια προσπάθεια με τα μέσα που διέθεταν να περιορίσουν τη φωτιά σε πρώτο χρόνο από την έναρξή της. Αμεση ήταν και η επέμβαση των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων.
«Υπήρξε κίνδυνος για τα πρώτα σπίτια του χωριού. Η άμεση επέμβαση εθελοντών κατοίκων σε συνδυασμό με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, συνέβαλε στην άμεση αντιμετώπιση του μετώπου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΑΥ Δυμαίων και κάτοικος του χωριού Θανάσης Πουλίδας.
Οι έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες πρόκλησης της πυρκαγιάς μπορεί να βρίσκονται σε εξέλιξη από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όμως από την πρώτη στιγμή κάτοικοι και αιρετοί ανέφεραν πως μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.
Τη φωτιά αντιλήφθηκε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αθ. Σώρρας που αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας. Οι ζημιές που υπήρξαν σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ανέρχονται σε περίπου 60 ελαιόδενδρα.

Παρόμοια Άρθρα

Ο Ψινάκης μίλησε για 17 υπέροχα και έντονα χρόνια με τον Ρουβά!!!

Η ΝΕΠ τα… έχωσε στην ΑΕΚ!

Δημητρίου

Ξεκόλλησε η προπέλα του και έμεινε ακυβέρνητο στη Μαρίνα της Πάτρας!

Χρήστος Βεργαναλάκης