Patra News
Slider Ελλάδα Πολιτική

Πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Απέραντη θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά. Δύο εβδομάδες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, η υγεία της Φώφης Γεννηματά παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, υπέστη ηπατικό σοκ και κατέληξε σήμερα λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι.

Το σοκ για τον χαμό της μεγάλο. Η θλίψη απέραντη. Ηδη άνθρωποι που συμπορεύτηκαν μαζί της στον πολιτικό στίβο εξέφρασαν δημόσια τη βαθιά τους θλίψη.

Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα με πίστη στην δημοκρατία, που πάλεψε με πίστη στην δημοκρατία, που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της τα πιστεύω της εκφράζουμε την θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογενειά της και στο ΚΙΝΑΛ. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται η τοποθέτησή του».

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

Αλέξης Τσίπρας: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά έστειλε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ»

Kυριάκος Πιερρακάκης: «Η Φώφη Γεννηματά αγωνίστηκε με γενναιότητα, ήθος και αξιοπρέπεια τόσο στην πολιτική όσο και στις μεγάλες προσωπικές μάχες που έδωσε. Εύχομαι από καρδιάς κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και στους οικείους της.»

Παρόμοια Άρθρα

Φοβερές καταγγελίες από επιχειρηματία στον Πύργο για τη δράση ομάδας που λειτουργεί ως συμμορία!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κούγιας – Επίθεση με οξύ: Η 38χρονη του το έριξε ενώ κοιμόταν

Nikoleta

Ο Απ. Κατσιφάρας συγχαίρει δημόσια τον σύλλογο Αιμοδοσίας του ΚΥ Χαλανδρίτσας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χρήστος Βεργαναλάκης