Patra News
Ελλάδα

Πέντε κοντινές αποδράσεις για το τελευταίο θερμό Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη

Ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας και με την θερμοκρασία στα ύψη είναι  μια τελευταία ευκαιρία για  απόδραση και να ολοκληρώσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Θερμό κλίμα, μετρημένος κόσμος, χαμηλές τιμές και άπλετη φυσική ομορφιά. Εμείς σας προτείνουμε 5 μέρη κοντά στην Αθήνα για να απολαύσετε το τελευταίο ζεστό σαββατοκύριακο του καλοκαιριού. Το τελευταίο του Σεπτέμβρη…..

Ωρωπός

Μόνο 45 λεπτά μακριά από την Αθήνα βρίσκουμε τον Ωρωπό με τις οργανωμένες παραλίες του αλλά και τις ελεύθερες παραλίες. Στον Ωρωπό μπορείς να κάνεις τα πάντα από βόλτα στο παραλιακό μέτωπο και το καφεδάκι σας πάνω στην Θάλασσα αλλά και μια επίσκεψη στις φυλακές του Ωρωπού που μπορείτε να επισκεφτείτε το κελί του Μίκη Θεοδωράκη. Τέλος για φαγητό μπορείτε να επισκεφτείτε την ΜΥΡΣΙΝΗ λίγο έξω από τον Ωρωπό για να απολαύσετε την τρομερή της κουζίνα, για ψάρι στο καλύτερο μαγαζί του Ωρωπού βάση του Tripadvisor, τον Μπάτη. Ενώ, τέλος για παραδοσιακή ταβέρνα θα σας προτείνουμε το χωρίο του Μηλεσίου για κρέας, με ειδική αναφορά στην Ταβέρνα του Λίτσα.

Μέθανα

Τα Μέθανα είναι ένας μικροσκοπικός και άγνωστος παράδεισος στο ευρύ κοινό, σε απόσταση μόλις 2 ωρών από την Αττική. Η άγνωστη στο ευρύ κοινό πόλη της Πελοποννήσου αποτελεί μεγάλη έκπληξη για όσους επιλέξουν να το επισκεφτούν, καθώς σε κάθε γωνιά του κρύβεται και από κάτι ενδιαφέρον

Οι περισσότεροι, λοιπόν, έχουν συνδυάσει τον Αργοσαρωνικό με τις Σπέτσες, την Αίγινα, την Ύδρα και το Αγκίστρι. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένα μικροσκοπικό και σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό μέρος στα νερά του που στην κυριολεξία κλέβει τις εντυπώσεις.

 Αίγινα

Η Αίγινα απέχει μονάχα 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά. Μέρη τα οποία επιβάλλεται να επισκεφτείς είναι το Κυβερνείο, η παραλία της Αγίας Μαρίνας, ο ναός της Αφαίας, το χωριό Ανιτσαίο και το λιμανάκι Πόρτες. Aν είσαι λάτρης της ποδηλασίας η παραλιακή της Αίγινας είναι ιδανική για ποδηλατάδα. Επίσης επιβάλλεται να κάνεις μια βόλτα με τα αμαξάκια με τα άλογα, να ψωνίσεις κάτι από τα πλωτά μανάβικα, και φυσικά να αγοράσεις φιστίκια για τα οποία είναι διάσημο το νησί.

Χιλιαδού, Εύβοια

Η Ευβοια είναι υπέροχη και έχει πάρα πολλά μέρη για διακοπές όλο το χρόνο κι για κάθε γούστο! Εδώ πάμε μέχρι την όμορφη παραλία της Χιλιαδούς στην ανατολική Εύβοια εκεί που βρέχεται από το Αιγαίο και που θα φτάσετε οδικώς από την Αθήνα σε λιγότερο από 2,5 ώρες! Από την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας θα βγείτε στην Χαλκίδα και από εκεί στην Χιλιαδού. Η Χαλκίδα παό τη Χιλιαδού οδικώς απέχει 1 ώρα και 20 λεπτά – μπορείτε να κάνετε εύκολα και συνδθαστικές διακοπές εδώ ή έστω να σταματήσετε σε ένα από τα περίφημα ουζερί της πόλης!

Μέσω Νέας Αρτάκης θα κατευθυνθείτε προς τη Στενή και θα συνεχίσετε να ανηφορίζετε ως το διάσελο της Δίρφης. (Υψόμετρο 1000μ). Κάπου ανάμεσα στα έλατα της Δίρφης θα διακρίνετε το Αιγαίο. Από εκεί ξεκινάει η κατηφόρα προς τους Στρόπωνες. Λίγο πριν το επόμενο χωριουδάκι, τη Λάμαρη ο δρόμος έχει πολλές στροφές ως τη Χιλιαδού.

Η Χιλιαδού είναι μια πανέμορφη παραλία της κεντρικής Εύβοιας, με θέα το Αιγαίο. Η χειμωνιάτικη «μανία» του πελάγους καθαρίζει κάθε υποψία μόλυνσης και καθιστά την παραλία πεντακάθαρη. Εκεί όπου η Δίρφη συναντάει τη θάλασσα, εμφανίζεται η Χιλιαδού γεμάτη γαλάζιους κολπίσκους, παραλίες με άμμο, νησάκια, σπηλιές και ογκόλιθους στην ακτή.

Στη Χιλιαδού λειτουργεί και επίσημη παραλία γυμνιστών σε έναν ξέχωριστό κολπίσκο όπου μπορείτε να δείτε τον τοίχο του Ινδιάνου, έναν βράχο που λέγεται ότι με το φως του φεγγαριού μοιάζει με κεφάλι ινδιάνου που φοράει φτερό.

Μια κατάφυτη ρεματιά οδηγεί στην αμμουδιά. Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την “εμφανισή” τους σπίτια στην περιοχή και λίγες ταβέρνες ενώ πλεόν τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου οι επισκέπτες είναι πάρα πολλοί.

Παρόλο που απαγορεύεται, η παραλία της Χιλιαδούς είναι πόλος έλξης πολλών free campers. Πολλοί κατασκηνωτές επιλέγουν να μείνουν στο δασάκι κοντά στην παραλία που όντως ενδείκνυται λόγω της δροσιάς που προσφέρει. Επίσης κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν υπαίθριες ντουζιέρες που χρησιμοποιούνται από τους κατασκηνωτές. Εξαιτίας της σπάνιας ομορφιάς της, η παραλία της Χιλιαδούς έχει φανατικούς θαυμαστές που έχουν ιδρύσει τον όμιλο φίλων Χιλιαδούς, ένα σύλλογο με πολλά μέλη, που στοχεύει στην προστασία της παραλίας.

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι βρίσκεται μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά, σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα και προσφέρεται για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές και για χαλαρά, ξεκούραστα Σαββατοκύριακα.
Αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει να κάνει διακοπές κοντά στην Αθήνα, συνδυάζοντας τις διακοπές με τις δουλειές του ή για αυτόν που θέλει μία μονοήμερη αναπνοή και χαλάρωση μέσα στο καλοκαίρι

Είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος του Αργοσαρωνικού, πνιγμένος στο πράσινο, με τα πεύκα να «αγγίζουν» τα καταγάλανα νερά του.

Στο Αγκίστρι θα βρείτε καταπράσινα πευκοδάση, αμμουδερές παραλίες, καταγάλανα νερά, παραδοσιακό χρώμα, ησυχία, γαλήνη, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν. Η γενική εικόνα που παρουσιάζει το νησί είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν άλλα νησιά που κατακλύζονται κάθε χρόνο από μαζικό τουρισμό. Ίσως είναι ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα, που σιγά – σιγά αποτέλεσε πόλο έλξης και χώρο έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών

Το Αγκίστρι έχει δύο φυσικά λιμάνια στα οποία προσεγγίζουν τα πλοία. Το λιμάνι της Σκάλας, στο οποίο φθάνουν τα ferry boat από τον Πειραιά, και το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου, στο οποίο φθάνουν τα flying dolphin.Και στα δύο Λιμάνια υπάρχουν Μαρίνες που αποτελούν ορμητήριο των πλοίων για μικρές και μεγάλες εξορμήσεις στα γύρω νησιά και ταυτόχρονα αποτελούν το μέρος για τον ανεφοδιασμό τους, σε νερό και καύσιμα. Το λιμάνι της Σκάλας και το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου συνδέονται με την Αίγινα καθημερινά και όλο το χρόνο με θαλάσσια ταξί ή με τοπικά δρομολόγια που εκτελεί το πλοίο «Αγκίστρι Express«.

Το Μεγαλοχώρι που διαφορετικά ονομάζεται «Μύλος», βρίσκεται δυτικά της Σκάλας και αποτελεί την Διοικητική πρωτεύουσα του νησιού. Στο Μεγαλοχώρι βρίσκεται και το Δημαρχείο. Στη Σκάλα και στο Μύλο υπάρχουν πολλά τουριστικά καταστήματα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια & διαμερίσματα, cafe snack, bar, πάρα πολλές γραφικές ταβέρνες πάνω στο κύμα, όλα κατάλληλα για οικογενειακές διακοπές.

Επίσης στο Αγκίστρι υπάρχουν σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, αρτοποιεία, εμπορικά μαγαζιά, μηχάνημα ανάληψης χρημάτων, φαρμακείο και περιφερειακό ιατρείο του Τζάνειου νοσοκομείου Πειραιά, που συμβάλλουν στην άνετη διαμονή των επισκεπτών του νησιού.

Παρόμοια Άρθρα

Τραγικό θάνατο για 61χρονο υπάλληλο του δήμου Ναυπακτίας

Πότε πάει στο Πανόπουλο η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμών

Χρήστος Βεργαναλάκης

Μικρός κολυμβητής βρήκε στην Αμφιλοχία βέρα στη θάλασσα και ψάχνει τη νύφη να τη δώσει!

Χρήστος Βεργαναλάκης