Patra News
Ελλάδα

Πέντε αποδράσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Εσύ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που σκοπεύεις να πας για να “καθαρίσεις” το δικό σου πνεύμα; Εμείς σου φτιάξαμε μια λίστα με τις 5 καλύτερες προτάσεις προορισμών!

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει. Για την ακρίβεια, φέτος του Αγίου Πνεύματος είναι στις 13 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα.

Ότι πρέπει δηλαδή να “αδράξεις” την ευκαιρία, και να κάνεις μια σύντομη μεν, αλλά αναζωογοννητική απόδραση από τη ρουτίνα σου, να “γεμίσεις” τις μπαταρίες σου, και -το κυριότερο- να αλλάξεις παραστάσεις!

Είναι μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, και είναι τόσο μακριά από την «πραγματικότητά» σου, όσο ακριβώς χρειάζεται για να περάσεις ωραία, χωρίς όμως να ταλαιπωρηθείς διανύοντας τεράστιες αποστάσεις.

Δεν πρόκειται ούτε για “απόκοσμα” μέρη, ούτε για τα “τέρμα” τουριστικά. Το κύριο χαρακτηριστικό τους όμως είναι η φυσική ομορφιά και η ποικιλία στις επιλογές διασκέδασης!

Ειδικά για εκείνους που δεν πρόκειται να κάνουν άμεσα τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να “πάρουν μια πρώτη γεύση καλοκαιριού” και να καταφέρουν να την “παλέψουν” κάπως ευκολότερα.

1.Το Ναύπλιο

Πρόκειται για μια «κουκλίστικη» παραθαλάσσια πόλη, με πληθώρα επιλογών για διασκέδαση. Αξίζει να επισκεφτείς το Παλαμίδι, και το Κάστρο στο Μπούρτζι. Να φας ιταλικό παγωτό σε κάποια τζελατερία. Να κάνεις βόλτα σε όλη την πόλη με το τρενάκι, να φας φρέσκο ψάρι και να πιεις τα ουζάκια σου σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι. Το Ναύπλιο, άλλωστε, δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Είναι ένας από τους προορισμούς που επιβάλλεται να πας έστω και μια φορά στη ζωή σου.

2. Η Αίγινα

Η Αίγινα απέχει μονάχα 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά. Μέρη τα οποία επιβάλλεται να επισκεφτείς είναι το Κυβερνείο, η παραλία της Αγίας Μαρίνας, ο ναός της Αφαίας, το χωριό Ανιτσαίο και το λιμανάκι Πόρτες. Aν είσαι λάτρης της ποδηλασίας η παραλιακή της Αίγινας είναι ιδανική για ποδηλατάδα. Επίσης επιβάλλεται να κάνεις μια βόλτα με τα αμαξάκια με τα άλογα, να ψωνίσεις κάτι από τα πλωτά μανάβικα, και φυσικά να αγοράσεις φιστίκια για τα οποία είναι διάσημο το νησί.

3. Η Άνδρος

H Άνδρος παρόλο που είναι Κυκλαδονήσι, χαρακτηρίζεται από το καταπράσινο τοπίο της, αλλά και τον πολύ αέρα! Χαρακτηρίζεται από τις πανέμορφες παραλίες, τα πεντακάθαρα νερά, και τα γραφικά μονοπάτια. Η αρχιτεκτονική της Χώρας συνδυάζει το λιτό κυκλαδίτικο στιλ, με τα αιγαιοπελαγίτικα νεοκλασικά, και τα ενετικά πυργόσπιτα. Για φαγητό, διαμονή και διασκέδαση θα βρεις πολλές επιλογές, αναλόγως του γούστου σου. Must-visit: το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το Μπατσί που είναι το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Άνδρου.

4. Η Ύδρα

Η πατρίδα της Μπουμπουλίνας, του Μιαούλη και του Κουντουριώτη είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού. Σχεδόν από παντού, προσφέρει υπέροχη θέα. Όλα της τα μαγαζιά είναι υψηλής αισθητικής και με ποικίλες επιλογές διασκέδασης, Must-see αξιοθέατα: η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, το ιστορικό Αρχείο Μουσείου Ύδρας. Κι ασφαλώς και μια βόλτα με γαϊδουράκι αξίζει τον κόπο.

5. Η Ναύπακτος Αιτωλοακαρνανίας

Συνδυάζει τέλεια το βουνό με τη θάλασσα πράγμα που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο ατού της. Οι πεντακάθαρες παραλίες της με τα πλατάνια έχουν βραβευθεί με γαλάζια σημαία. Must-visit: το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι, και το Στενοπάζαρο. Για βραδινή διασκέδαση έχεις πολλές επιλογές καθώς στο λιμάνι της θα βρεις πολλά μπαράκια. Ο Εύηνος, και η Ορεινή Ναυπακτία προσφέρουν δυνατότητες για: ράφτινγκ, καγιάκ, πεζοπορία, ορειβασία, και διαδρομές με 4×4 προκειμένου να καλύψουν τα γούστα ακόμη και των πιο «adventurous» τουριστών!

Παρόμοια Άρθρα

Πάτρα: Πέθανε ιερέας της Αγίας Σοφίας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Καταγγελία-σοκ από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στα Καλάβρυτα για να διασωληνώσει την 56χρονη…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Προς τα τέλη της εβδομάδας θα αρχίσει να μυρίζει χειμώνα – Αναλυτική πρόβλεψη του καιρού

Γιώργος Αθανασόπουλος