Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

 Πέθανε ο «καλλιτέχνης» της φέτας Καλαβρύτων, Ιωάννης Παυλόπουλος

 

Πένθος στα Καλάβρυτα για το θάνατο ενός εμβληματικού προσώπου στην περιοχή.

Ο Ιωάννης Παυλόπουλος γεννήθηκε στα Άνω Σουδενά το έτος 1924 από τον Παναγιώτη Παυλόπουλο και την Ανδρομάχη Κωνσταντινοπούλου. Είχε ακόμη δύο αδέλφια, τον Βασίλη και την Μαρία. Αρχικά ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία και στη συνέχεια με την τυροκομία αποκτών και ιδιόκτητο τυροκομείο. Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1984, εργάστηκε στο Εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων ως Αρχιμάστορας- τυροκόμος και συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και στην υψηλή ποιότητα των παραγομένων προϊόντων και ιδιαίτερα της περίφημης «φέτας Καλαβρύτων».

Το 1952 παντρεύτηκε την Μαριγώ Κατσαρδή από τα Άνω Σουδενά και απέκτησαν τρία παιδιά: την Κωνσταντίνα, την Αδαμαντία και τον Παναγιώτη. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής- ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του απελευθερωτικού αγώνα -είχε ενταχθεί στις τάξεις του ΕΛΑΣ.

Ο Ιωάννης Παυλόπουλος υπήρξε ένας τίμιος και αξιοπρεπής άνθρωπος, ένας αγνός, μετρημένος και αθόρυβος πατριώτης. Οικοδόμησε μια υπεύθυνη ζωή, μια ισορροπημένη οικογενειακή ζωή που χαίρει της αγάπης και της εκτίμησης της κοινωνίας μας.

Την 1η Σεπτεμβρίου 1943 οι Γερμανοί απαγχόνισαν τον αδελφό του Κωνσταντίνο Παυλόπουλο από έναν πλάτανο στην πλατεία του «Χελμού».

Παρόμοια Άρθρα

Τσαρτόλιας στις υποδομές… Σταθάκη στην Παναχαϊκή

Δημητρίου

Διον. Τεμπονέρας: Ο νεο-μητσοτακισμός ακόμα πιο επιθετικός!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Μαρουσάκης: Επιδείνωση του καιρού -Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Nikoleta